Pristrasnost ili ne!?

RK „Hercegovina″ Sečanj – RK „Proleter“ Zrenjanin 32:33 (16:24)
U nedelju, 27. oktobra 2013. godine u Hali sportova u Jaša Tomiću odigrana prvenstvena utakmica Prve lige Sever između ekipe Hercegovine i gostujuće ekipe Proletera iz Zrenjanina.

RK „Hercegovina″
Milićević J., Parežanin N., Pešut M., Rikalo D., Zubac F., Andrijašević G., Nikolić A., Miladinov D., Odalović J., Damjanov I., Belić I., Milošević V., Novaković O., Sebastijanov N., Vukoje S., Šešlija Z.

RK „Proleter“
Živkov G., Trninić M., Bjelica M., Grujić Ž., Cagalj I., Ilić, Đurišić M., Gaćinović M., Jokić F., Veljkoviš S., Stojanović M., Dimitrić S., Ilić D.

Delegat: Stevan Popov iz Novog Sada
Sudija A: Ivan Mošorinski iz Novog Sada
Sudija B: Aleksandar Panđić iz Novog Sada

Uprava Rukometnog kluba Hercegovina je pre odigravanja utakmice predosećala da neće baš sve biti u znaku sporta saznavši koja će sudijska dvojka voditi meč protiv Proletera. Ni prigovor upućem Savezu rukometnih sudija nije uticao da se promeni odluka i zrenjaninske sudije su ipak sudile meč. Da li je to sukob interesa … pristrasnost ili nije ostaće nedorečeno, ali će Rukometni klub Hercegovina pamtiti kao i poraz koji su doživeli verujući i dalje da je u pitanju bio samo sport i ništa više osim sporta.
Sudijska dvojka, Mošorinski i Panđić su prijavljeni kao novosađani, ali su zrenjaninci koji žive i rade u Zrenjaninu. Oboje su potekli i igrali u Proleteru i Gradnulici a eto, posrećilo im se da i sude u meču u kojem učestvuje Proleter. Prosto se nameće pitanje, da li je postojao i tračak sumnje u pristrasnost sudijske dvojke i posle saznanja da 16 minuta u prvom i 8 minuta u drugom poluvremenu ekipa Hercegovine igrala sa igračem manje. Bilo je još sumnjivih odluka i po mišljenju Vladimira Čorlije, trenera Hercegovine koji za NMR Info kaže:

– „Utakmica je rešena već u prvom poluvremenu, što zbog naše loše igre u odbrani, što zbog sumnjivih sudijskih odluka na štetu naše ekipe„.

Istina, prvo poluvreme je u potpunosti, zasluženo pripalo ekipi Proletera, ali je zato drugo poluvreme bila priča za sebe.
Utakmica će biti upamćena i po nečem lepom i pozitivnom, a to je po broju posetilaca, gde je jašinska Hala sportova, kapaciteta 800 mesta bila mala za sve ljubitelje rukometa i navijače Hercegovine.

Galerija slika

Hercegovinaproleterrukometsečanjzrenjanin
Komentari (0)
Dodaj komentar