Radnički 1911 nerešeno protiv Stajićeva

Utakmica 21. kola A lige FSG Zrenjanin odigrana u nedelju, 30. aprila 2017. godine između Radničkog 1911 i gostujuće ekipe Stajićeva iz Stajićeva pred oko 200 gledalaca.

FK „Radnički 1911“ Jaša Tomić

Savkov, Stojisavljević, Kravarušić, Radulović, Vidić, Zorić, Golubović, Studen, Pavlović, Stojanovski i Kondan.

Na klupi: Slavković, Ferenčak, Bajus, Živanov i Ilić.

FK „Stajićevo“ Stajićevo

Torđan, Rakić, Subu, Stanić, Stojković, Veličković, Vukajlović, Kulučev, Joksimović, Palanački i Stefanov.

Na klupi: Viskup, Futula, Adamović i Pašić.

Delegat FSP: Radman Momčilo iz Zrenjanina

Glavni sudija: Zorić Dragan iz Kleka

Prvi pomoćnikMišić Miljan iz Zrenjanina

Drugi pomoćnik: Ristić Dejan iz Lukićeva

 

Od samog početka utakmica izuzetno teška i puna naboja. Činjenica da su bodovi važni, kako za Radnički 1911 tako i za ekipu Stajićeva samo su doprineli da utamica protekne sa puno prekršaja, žutih kartona, čak u jednom momentu i do eventualnog prekida.

Prvo poluvreme počelo veoma žustro, domaća ekipa pokušava silovitim napadima da ugrozi gol Torđana, ali dobra odbrana ekipe Stajićeva je na visini zadatka. Vrlo brzo ekipa Stajićeva uspeva da pokrene svoju igru, dobro odoleva napadima Radničkog 1911 i ostvaruje nekoliko napada na gol Savkova. Iako vidna nervoza i napetost kod svih igrača na terenu igra se dobar fudbal, ali u 16. minutu prilikom dobre kontre domaće ekipe prvi pomoćni sudija Mišić prekida napad zbog ofsajda. Ova odluka sudije, za sve igrače domaće ekipe i publike je  sporna, pa dolazi do burnog negodovanja i verbalnog napada na pomoćnog sudiju.  Glavni sudija Zorić tada donosi odluku, prekida utakmicu i isključuje Zarin Milivoja, predsednika Radničkog 1911 koji tu odluku ne prihvata. Zarin poziva svoje igrače u svlačionicu na dogovor i 12 minuta traje prekid. Konačno, odluka je pala, Zarin se povlači a igrači vraćaju na teren. Utakmica se nastavlja, igra se još žustrije i nervoznije uz česte prekide i prekršaje. Rezultati takve igre su nagrađivani žutim kartonima i koškanjima igrača. Na dugo očekivano poluvreme se odlazi sa nekoliko propuštenih šansi a zahvaljujući golmanima rezultat je nerešen.

Drugo poluvreme počelo je sa istim igračima, ali tek posle ulaska Ferenčaka u 60. minutu Radnički 1911 ima vidno bolju igru u napadu. U 78. minutu u igru ulazi i Slavković i samo posle 5 minuta stopostotnu šansu propušta domaća ekipa kada u kontri domaće ekipe Ferenčak dodaje odličnu  loptu Slavkoviću koji sa oko 12 metara promašuje gol.

Utakmica je ipak završena bez golova a sa ovojenim bodom Radnički 1911 je i dalje na petom mestu sa osvojenih 35 bodova.

U 22. kolu Radnički 1911 u nedelju 7. maja igra u Zrenjaninu protiv Gradnulice.

Galerija slika

fudbaljaša tomićRadnički 1911Stajićevo
Komentari (0)
Dodaj komentar