Radnički 1911 pobedom završio polusezonu

U završnici jesenjeg dela sezone u 15. kolu PFL Zrenjanin ekipa Radnički 1911 na svom terenu igrala protiv ekipe 2. Oktobar iz Kumana.

Iako već nekoliko nedelja traje kriza u rukovodstvu kluba zbog neslaganja predsednika i pojedinih članova Upravnog odbora igrači su uspeli da budu iznad toga i svojom igrom ređali pobede kako na domaćem terenu tako i u gostima.

U subotu su, po veoma lošem vremenu, igrali protiv slabe ekipe iz Kumana. Gosti su u prvom poluvremenu odolevali napadima domaćina a za to je najzaslužniji Borislav Radosavljev golman ekipe iz Kumana koji je osujetio sve napade. Na odmor se odlazi bez ijednog postignutog gola.

Konačno, u drugom poluvremenu domaćini uspevaju da zatresu mrežu golom Stanića u 54. minutu igre. Gol je pokrenuo domaću ekipu i do kraja utakmice potpuna dominacija na terenu i mnoštvo golova. Za drugi gol je bilo potrebno samo tri minuta kada svoj prvi gol na utakmici postiže Ferenčak. Ekipa iz Kumana je potpuno izgubljena i ne nalazi rešenja za silovite napade Radničkog 1911. Četiri minuta kasnije u 61. minutu svoj drugi gol postiže Ferenčak a u 70. minutu prvi gol postiže Pejin. U 81. minutu kazneni udarac za Radnički 1911 a gol postiže Magovčević Milovan a svoj drugi gol na utakmici za konačnih 6:0 u 85. minutu postiže Pejin.

Da se bar napomene da je pored šest golova bilo mnogo propuštenih šansi domaće ekipe a da se golman Savkov dosađivao na svom golu.

Završen je jesenji deo takmičenja a Radnički 1911 zauzima treće mesto sa 27 boda. Do početka prolećnjeg dela ima dosta vremena da se reši kriza u klubu jer je veliko pitanje ko će se sve od igrača odazvati ako nesuglasice potraju.

Galerija slika

2 oktobarfudbaljaša tomićKumaneRadnički 1911