Radnički na sedmom mestu

RK “Kikinda” Kikinda – RK “Radnički” Jaša Tomić
U zaostaloj utakmici 25. Kola PSRL grupa Vojvodina ekipa Radničkog gostovala ekipi Kikinde.
Na samom početku utakmice ekipe se smenjuju u vođstvu i igra se gol za gol. Od 20. Minuta naši momci pojačavaju igru u odbrani i uz nekoliko intervencija golmana Jovića odlaze na poluvreme sa prednošću od dva gola razlike (15:17).
Početkom drugog poluvremena golman Šarenac brani fenomenalno i omogućava svojim saigračima da prvi put naprave osetniju razliku tako da Radnički vodi u 41. Minutu sa 6 golova razlike. Tada dolazi do pada koncentracije i najiskusniji na terenu Slavković, Nikolić i Parivodić promašuju dva penala i nekoliko zicera, te domaćin smanjuje prednost našeg tima na samo dva gola razlike u 56. Minutu. U poslednjih 4 minuta jedan od najmlađih na terenu Vukoje Stefan potvrđuje neosporni talenat i sa golom i asistencijom prema kapitenu Slavkoviću omogućava svom timu mirnu završnicu. Utakmica je zavšena rezultatom 27:29.

RK “Slavija” Novi Sad – RK “Radnički” Jaša Tomić
U poslednjoj utakmici ukometne sezona 2011/2012 PSRL grupa Vojvodina naši rukomtaši gostovali ekipi novosadske Slavije. To je bio duel koji je odlučivao o sedmom mestu na tabeli u ovom rangu takmičenja, jer je Slavija bila pre ovog kola sedmoplasirana sa 28 bodova a Radnički na osmom mestu sa 27.
S obzirom da su igrači Radničkog prethodne večeri osvojili bodove sa gostovanja u Kikindi na početku utakmice se osetio umor kod naših momaka, pa je domaćin od početka vodio sa dva do tri gola razlike. U 16. Minutu, posle tajmauta momci iz Jaše Tomić kao das u dodali gas, stižu prednost Slavije i na poluvremenu se odlazi sa rezultatom 16:17 za Radnički.
Drugo poluvreme kao preslikano iz Kikinde, odlično u tim momentima Radnički igra odbranu u kojoj dominiraju Janjić Goran i Parivodić Dejan. Igrači Radničkog domoniraju terenom u prvom delu drugog poluvremena i vode sa šest golova razlike. U tom momentu u igru ulaze igrači sa manje iskustva, Rikalo i Aćimović i uz nekoliko promašaja i ispuštenih lopti ekipa Radničkog ulazi u problem. U 58. Minutu, kod rezultata 26:28 za Radnički golman Jović brani sedmerac Novakoviću i u sledećem napadu Petar Aćimović postiže gol. Taj moment odlučuje ovu utakmicu tako da momci iz Jaše Tomić, u poslednjem minutu uspevaju da se odbrane i preko desnog krila Kelčova uvećavaju prednost. Utakmica se završava rezultatom 27:31 i Radnički osvaja sedmo mesto na tabeli.
Najbolji strelci za Radnički su Slavković sa 11 i Nikolić sa 8 golova.

jaša tomićKikindaNovi SadRadnickirukometSlavija
Komentari (0)
Dodaj komentar