Rukometaši spremni za novo prvenstvo

Razgovor sa Ivković Darkom, trenerom rukometnog kluba “Radnički“.

Pripreme su uveliko u toku?

Da, sa pripremama smo počeli 02. avgusta i to u podmlađenom sastavu.

Koje su promene u igračkom kadru?

Ekipu je zbog privatnih obaveza napustio Marko Pašajlić a na dvojnu registraciju primili smo iz RK “Hercegovina” Jokanović Vladana, Aćimović Petra i Vukoje Stefana dok je iz RK “Proleter-Agroživ” došao Aleksandar Nikolić. Radimo i na povratku levog beka, Dejana Molnara koji trenutno igra u Rumuniji. Nadamo se da će već od 01. oktobra Dejan dobiti pravo da zaigra za naš klub.

Nova sezona, novi planovi?

Pošto je ove godine reorganizacija svih rukometnih liga u Srbiji cilj nam je da se plasiramo među prvih pet ekipa u našem rangu takmičenja što bi nam omogućilo i nastavak u tom rangu. Samim tim očekujemo da se ove jeseni igra kvalitetniji rukomet u našem rangu takmičenja, jer veliki broj ekipa gaji iste ili slične ambicije.

Počeli ste i sa pripremnim utakmicama?

Da, prošle nedelje smo počeli sa pripremnim utakmicama a prvu smo odigrali protiv RK “Sinđelić”, drugoligaša iz Beograda. Poraženi smo sa 6 golova razlike, ali uspeli smo da pružimo šansu svim igračima iz 1995/96 generacije da zaigraju u seniorskoj ekipi. Svoju šansu dobro su iskoristili srednji bek, Karlo Ferenčak, srednji bek, Dimitrije Bančov i desno krilo, Sikimić Nikola.

Da li će biti još pripremnih utakmica?

Naravno, upravo danas, 02. avgusta 2011. godine u 18.00 časova u našoj dvorani održaće se pripremni turnir a u goste nam dolazi RK “Hercegovina” iz Sečnja, RK “Napredak” iz Česterega i RK “Sinđelić” iz Beograda. Koristim priliku da pozovem sve ljubitelje rukometa da u što većem broju dođu u halu.

Počeo je i KUP Vojvodine?

RK “Radnički” u I kolu KUP-a Vojvodine igra u gostima 07. septembra protiv ekipe Gradnulice iz Zrenjanina.

Počinje i prvenstvo?

Jesenji deo prvenstva počinje 11. Septembra i u I kolu mi gostujemo ekipi Vojvoda Stepa iz istoimenog mesta. Nadam se da ćete na sajt postaviti kompletan raspored jesenjeg dela takmičenja.

U razgovoru nismo spomenuli mlađe kategorije, šta se tu dešava?

Nismo zapostavili ni rad sa mlađim kategorijama, tako da će se kadeti i mlađi pioniri takmičiti u svojim rangovima u prevenstvu koje organizuje Rukometni savez Vojvodine.

jaša tomićligaRadnickirukomettrener
Komentari (0)
Dodaj komentar