Važan bod za osvajanje jesenje titule

Radnički osvojio bod u Adi

Derbi u svakom smislu. Tako se može opisati utakmica koja je igrana između Potisje Pletexa iz Ade i Radničkog iz Jaša Tomića igrana u subotu 19.10.2013. godine.

Dve ekipe koje pretenduju na poziciju br.1 odigrale su utakmicu punu preokreta i sportskog naboja. U toku meča deset puta su se ekipe smenjivale u vođstvu a 20 minuta isključenja domaćina i 22 minuta isključenja gostiju govori o tome kakve su se odbrane igrale.

Tokom prvog poluvremena ekipe se smenjuju u vođstvu a pred kraj ovog dela meča domaćini prvi put vode sa dva razlike i odlazi se na odmor rezultatom 17:15 za Potisje.
Odmor je dobro došao gostima i oni uspevaju da do 40.minuta stignu prednost domaćih i da povedu sa 2 gola razlike. U narednih deset minuta bolja igra Potisja i opet dolazi do rezultatskog preokreta, pa domaći vode u 49.minutu sa 27:24. U toku celog meca indisponirani Avdalović na golu gostiju konačno pokazuje svoje kvalitete, brani par takozvanih zicera i Radnički poravnava rezultat. Minut i trideset sekundi pre kraja Radnički ima napad za pobedu ,ali otvorene šuteve Fazekaša brani golman domaćih Križan. Sa druge strane gosti uspevaju da osujete šut domaćina u poslednjim sekundama i na kraju je 32:32.

Strelci za Radnički: Čizmašev 9, Fazekaš 6, Slavković 5, Pašajlić 3, Parivodić 3, Molnar, Janjic, Stevanović 2, Radošević 1.

– „Veoma teška i neizvesna utakmica, baš onakva kakvu sam očekivao. Moram da pohvalim moje momke koji su dali sve od sebe i to je rezultiralo osvojenim bodom na teškom gostovanju u Adi. Takodje bih se zahvalio domaćinima na gostoprimstvu. Ovim bodom smo napravili veliki korak ka osvajanju jesenje titule, jer nam je Potisje direktni konkurent za titulu“ izjavio je Darko Ivković, trener rukometnog kluba „Radnički“ za NMR Info.

Adajaša tomićPletexPotisjeRadnickirukomet
Komentari (0)
Dodaj komentar