VELIKI DERBI ZA PRESTIŽ

U nedelju je na programu 6. kolo MFL Zrenjanin – grupa Istok. Bez ikakve dvojbe najzanimljiviji duel će biti u Jaši Tomić gde domaći Radnički RATAR dočekuje Naftagas iz Boke inače, vodeću ekipu na tabeli.
Naftaši su zahvaljujući prošlonedeljnom kiksu jašatomićana u Mihajlovu i ubedljivom pobedom koju su ostvarili na svom terenu protiv Sloge iz Jarkovca preuzeli čelnu poziciju i sada beže rivalu iz Jaše Tomić tri boda. Svakako da će ishod nedeljne utakmice u velikoj meri odlučiti koja će od ove dve ekipe biti na liderskoj poziciji. Fudbaleri Radničkog RATAR u nedeljnoj utakmici vide šansu da se vrate na čelnu poziciju na kojoj su bili sve do prošlog kola, ali isto tako i fudbaleri Naftagasa iz Boke neće hteti tek tako lako da stečenu poziciju prepuste svom velikom i ljutom rivalu. Iako do utakmice ima još dosta vremena strasti su se već podgrejale. U Jaši Tomić se već uveliko govori o nedeljnoj utakmici što je i sasvim razumljivo jer se radi o derbiju. Valja istaći da su utakmice između ova dva rivala uvek bile neizvesne i borbene do krajnjih granica, i da se pobednik nije znao do poslednjeg sudijskog zvižduka. Mnogi priželjkuju da tako bude i u nedelju. Dok s jedne strane gosti dolaze u Jašu Tomić puni samopouzdanja i vere u sebe, dotle je neprijatan poraz domaćina potiv MSK-a u prošlom kolu poljuljao u odeređenoj meri samopouzdanje domaćih fudbalera. U isčekivanju nedeljne utakmice trener domaćih Zonai Robert, uz prisutni respekt prema protivniku ističe:

„Spremni dočekujemo fudbalere Naftagasa u predstojećem derbiju. Ekipe su podjednake, odlučiće faktor sreće kao i to koji tim bude psihološki stabilniji. Fudbaleri Naftagasa su neugodan protivnik, i to što igraju u gostima ne utiče na njihovu igru. Dosadašnji njihovi rezultati to potvrđuju. Mi smo spremni za nedeljni derbi. Nadam se da ćemo uz pomoć navijača i malo sreće pobediti.”

S druge strane trener naftaša Dragoslav Dragić svestan da se radi o derbiju, s puno optimizma najavljujući dolazak svoje ekipe kaže:

“To je derbi utakmica, a tada je sve moguće. Očekujem dobru utakmicu, fer i korektnu igru. Očekujem dosta gledalaca. U dosadašnjem delu prvenstva ostvarili smo pet pobeda što nam daje za pravo da se nadamo pozitivnom rezultatu. U svakom slučaju u Jašu dolazimo s imperativom pobede.”

Svi ljuditelji fudbala očekuju dobru i kvalitetnu utakmicu, borben i tvrd meč u kojem se fudbaleri na terenu neće štedeti, ali isto tako očekuju utakmicu koja će biti prilika za demonstraciju sporta, fer igre i sportskog duha. Stadion „Kraj Jera“ će u nedelju biti poprište velike borbe, a koja će ekipa imati više razloga za slavlje znaće se nakon utakmice. Meč starih rivala počinje u 15 i 30.

Z.R.

Bokaderbifk naftagasFK Radnickifudbaljaša tomić
Komentari (0)
Dodaj komentar