Biće 80 izlagača na Sajmu poljoprivrede u Jaši Tomiću

736

JAŠA TOMIĆ: Drugi sajam poljoprivrede održaće se u nedelju  u centru i na stadionu u Jaša Tomiću.

Pokrovitelj priredbe je Opština Sečanj u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a organizatori su Turistička organizacija i Mesna zajednica.

Poljoprivredni sajam, rekla je direktorka Turističke organizacije u Sečnju Miljana Milošević, pokrenut je u nameri da se pomogne žiteljima, koji se najviše bave poljoprivredom, da steknu bolja znanja i upoznaju se sa merama i podsticajima koje daje Pokrajina, u nameri da se poljopirvreda razvija kao važna grana privrede u u ekonomskom razvoju zemlje.

„Na području opštine Sečanj najviše ima poljoprivrednih domaćinstava, koja seju uglavnom kukuruz i pšenicu, ali u poslednje vreme se okreću i podizanju voćnjaka, pa sajam treba da bude mesto susreta poljoprivrednika, za njihovu međusobnu razmenu iskustva i upoznavanja kako mogu doći do subvencija da bi unapredili svoja gazdinstva“, rekla je Miljana Milošević.

Organizatori najavljuju da će na ovogodišnjem skupu učestvovati 80 izlagača iz svih mesta u Vojvodini, pa će centar Jaša Tomića biti prepun posetilaca, što onih sa strane, što domaćina.

„U centru naselja izlagaće bankarski sektor, osiguravajuća društva, semenare, zemljoradničke zadruge, dok će na na stadionu biti predstavljena mehanizacija, poljoprivredna gazdinstva, stari zanati, udruženja žena“, kazala je direktorka Milošević.

U nedelju je i Dan oslobođenja mesta u Drugom svetskom ratu, pa će u centru Jaše biti i gastronomski skup, sastavljen od kuvara koji će u kotlićima pripremati riblju čobru. Ove godine biće čak 50 kotlića. Priprema se i izložba fotografija nastalih tokom junskog Foto- safarija upriličenog na području Opštine Sečanj, pa će tako, radovi oko stotinu fotografa krasiti korzo i uveličati ukupan događaj u Jaša Tomiću.

Izvor: Dnevnik.rs, Z. Delić

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.