BOGOJAVLJENSKO PLIVANJE ZA ČASNI KRST U SEČNJU

0 2.367

U organizaciji Hrama Svetog Dimitrija i protonamesnika Ivana Mučalova, po prohladnom vremenu i ledenoj vodi, prvi put je u Sečnju održano Bogojavljensko plivanje. Prijavljeno je 14 takmičara, ali je posle obavljenog lekarskog pregleda za časni krst plivalo 12, među kojima i jedna žena.
Za Časni krst plivali: Zdravko Zelen, Saša Ćorković, Milovan Popara, Branko Vujović, Novica Šešlija, Predrag Damjanov, Marija Damjanov, Nebojša Pavlović, Srđan Pavlović. Rade Babić, Borislav Marton i Milovan Vučković.
„Pre 30 godina na ovom mestu je bilo krštenje i primanje hrišćanstva. Neka je veliki blagoslov sa vama, vašim porodicama, posebno onim koji su se danas osmelili da uđu u zamrznutu vodu. To je ništa drugo nego sila i potvrda vaskrsenja vere u Hrista i to je nešto što pobeđuje i što će pobeđivati, sila ljubavi – svepraštajuće ljubavi koja je raspeta i koja grli svakoga od nas.“ – rekao je protonamesnik Ivan Mučalov.
Bilo je veliko interesovanje ljudi iz Sečnja i okolnih mesta, a ovogodišnje prvo plivanje, po rečima oca Ivana Mučalova, nije takmičarsko i pobednici su svi koji su doplivali do krsta. Najviše simpatija i ogromne aplauze uz ovacije dobila je Marija Damjanov iz Vršca, jedina učesnica plivanja za časni krst.
„Pričao sam o tome sa ocem i odlučili smo da se zajedno prijavimo. Osećaj je lep, lepo iskustvo i sigurno ću se prijaviti i sledeće godine.“ izjavio je 22-godišnji Srđan Pavlović, najmlađi učesnik.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana