Dan škole u Konaku

0 1.373

Onovna škola „Vuk Karadžić“ u Konaku 8. novembra 2019. godine obeležila je Dan škole.
U prisustvu mnogobrojnih gostiju, priređena je prigodna priredba u čast velikana srpske književnosti, reformatora srpskog jezika i skupljača narodnih umotvorina, po kome škola s ponosom nosi ime.
Kao i svake godine, priredbu započinje hor Himnom škole a zatim na scenu izlaze zabavištanci predškolske ustanove „Poletarac“, koji izvode muzičku numeru, kao i učenici prvog i trećeg razreda koji kroz stihove Ljubivoja Ršumovića uveravaju da nema zemlje Dembelije. Drugi i četvrti razred plešu uz pesmu Od škole do kuće uz vesele kišobrane koji se vrte po improvizovanoj bini. Učenici viših razreda izvode odlomak Nušićeve Autobiografije Prva ljubav, izazivajući smeh i oduševljenje kod publike. Danijel Kalnak recituje pesmu na mađarskom a priredbu završavaju učenici koji pohađaju produženi boravak, plesnom numerom i razbijanjem pinjate na opšte oduševljenje i publike i samih učesnika.
Dodeljene su i nagrade najuspešnijim učenicima na školskom konkursu za najbolji likovni i literarni rad na temu Moja škola. Najuspešnija u literarnom izražavanju iz viših razreda bila je Una Nikolin a iz nižih Petar Pandurov. Najbolje likovne radove uradili su Lara Somoru, učenica četvrtog razreda i Dario Tot, učenik trećeg razreda.
Značajni deo obeležavanja Dana škole bio je i otvaranje Trga Miroslava Mike Antića, kao i ulica Desanke Maksimović i Sergeja Aleksandroviča Jesenjina, tokom kojeg su svi posetioci u pratnji nastavnice ruskog jezika, Biljane Šurijančev, čija je ovo bila ideja, saznali nešto iz života ovih značajnih pisaca. Poseban akcenat daj je i otvaranju „Sportskog centra“ koji nosi naziv po našem najpoznatijem sportisti Novaku Đokoviću. Zahvaljujući ovoj ideji, svi će se mnogo lakše snalaziti u ovom prelepom zdanju u kojem je smeštena škola a ponešto će i naučiti zahvaljujući tablama koje se nalaze na svakoj učionici a koje simbolizuju nešto iz života i dela pisaca po kojima su hodnici i hol škole dobili nazive.
Proslavi je prisustvovao i Predrag Rađenović, predsednik opštine Sečanj.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana