Dane Basta posetio opštinu Sečanj

0 1.313

Pokrajinski sekretar za omladinu i sport Dane Basta posetio je opštinu Sečanj. Prilikom posete obavio je radni sastanak sa članovima privremenog organa kako bi se upoznao sa situacijom u sportu i najvećim problemima sa kojima se klubovi suočavaju.
Zaključeno je da je potrebno uložiti značajna sredstva u sportsku infrastrukturu, ali da je potrebna i podrška u nabavci opreme mnogim klubovima. Mogućnost pružaju konkursi pokrajinskog sekretarijata za sport na kome je opredeljeno 232 miliona dinara za sport, omladinu i sportsku infrastrukturu.
U ovoj opštini funkcioniše više od dvadeset sportskih udruženja, iz kojih potiču brojna velika imena u sportskom svetu, i nosioci domaćih ali i međunarodnih priznanja
Nakon radnog sastanka krenulo se u obilazak fudbalskog stadiona Bilećanin a zatim i sportske sale srednje škole „Vuk Karadžić“ gde su ih dočekali mladi sportisti.
Polaznici dve škole sporta koje već ostvaruju uspehe na turnirima obradovali su se opremi koju su dobili od sekretara Baste.
Mladim sportistima su se obratili predstavnici privremenog organa, udruženja mladih ali i bivši reprezentativac nekadašnje Jugoslavije Momir Rnić- Čape koji je prve sportske korake napravio upravo u sečanjskom RK Hercegovina“. Uvek se lepo vratiti svom rodnom mestu i setiti se svojih početaka – poručio je on i dodao da će uvek biti tu da pruži podršku mlađim generacijama.
Najmlađim se takođe obratila i Violeta Todorov, nosilac zlatne medalje sa para olimpijskih igara u tekvondou sa jasnom porukom „ako mogu ja, možete i vi“
Na kraju su i deca pokazala svoje veštine, uz poneki postignuti pogodak dok su na mreži bili upravo pokrajinski sekretar Basta i Momir Rnić.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.