„Deca u formalinu“ na daskama koje život znače

0 865

deca u formalinu-plakatPremijera predstave „Deca u formalinu“, amaterskog pozorišta „Đorđe Damjanov – Đekša“ odigraće se 15. marta u 20 časova a odmah potom i 16. marta u isto vreme, u Domu kulture u Jaši Tomiću. Ova interesantna adaptacija komada mlade spisateljice Maje Pelević, a pod rediteljskom palicom Bogdana Jankovića prvi put će se odigrati baš u Jaši Tomiću.
Komad govori o tome šta je mlad čovek spreman da uradi da bi ga društvo cenilo, šta gubi a šta dobija? Gde su granice zla i kako to proceniti u zemlji u kojoj se rad, disciplina i ambicije ismevaju a površnost nagrađuje.
Glumačku ekipu čine mladi glumački entuzijasti, čija je volja i energija upravo privukla reditelja Jankovića, da odabere baš njih za izvedbu ove predstave. Oni kroz veoma dinamičnu radnju, punu muzike, sukoba i obrta dolaze do važnih zaključaka, do istine koja nas okružuje a pred kojom sklanjamo glavu. Komad je delo realnog vremena koje se odvija sada i ovde.
Ova predstava će ujedno biti u sklopu programa svečanog obeležavanja 120 godina od nastanka jedinstvenog amaterskog pozorišta u Jaši Tomić.
Cena ulaznice će za obe izvedbe biti 200 dinara, a broj mesta je ograničen.

Tekst: Nataša Šaru

predstava - 13 Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana