Dečja nedelja u OŠ “Stevan Aleksić”

0 522

„Dece ima razne, al’ svako dete je ličnost, razlike nisu kazne – u razlikama je naša sličnost“

Kao i svake, tako i ove godine, prve nedelje u oktobru se tradicionalno obeležava Dečja nedelja u našoj zemlji. Ove godine Dečja nedelja je posvećena deci sa smetnjama u razvoju i njihovim pravima, a obeležena je stihovima Ljubivoja Ršumovića Ršuma „Dece ima razne, al’ svako dete je ličnost, razlike nisu kazne – u razlikama je naša sličnost“.
U osnovnoj školi „Stevan Aleksić“ Dečja nedelja biće obeležena raznim aktivnostima gde će sva deca podjednako uzeti učešće u raznim aktivnostima.
Ponedeljak je rezervisan za sportske aktivnosti. Za najmladje đake naše škole napravljen je poligon gde će se oni vešto takmičiti da u što kraćem vremenskom periodu savladaju prepreke i naravno stignu na cilj. Za one „malo“ starije tu je badminton, a za one „velike“ tradicionalno će biti odigrana fudbalska utakmica protiv nastavnika, i naravno odbojka. Ove godine uvedena je i „nova “ disciplina Pikado, gde će se okušati ženski deo kolektiva.
Utorak je rezervisan za „zamenu uloga“ gde će deca pokušati da što vernije odglume kako nastavnike tako i svo osoblje u školi. Ovaj dan se prošle godine pokazao veoma interesantan za učenike koji su ozbiljno shvatili svoje uloge.
Sreda je predviđena kao Likovni dan tehnikom po izboru.
Četvrtak neizostavna Dečja pijaca, gde ce svi đaci pokazati svoje „trgovačke“ sposobnosti i zabaviti se.
Petak je rezervisan za priredbu i prijem đaka prvaka u dečji savez.
Sve aktivnosti vezane za Dečju nedelju koja se organizuju u našoj školi su predviđene za 12.00 h.


Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana