Derbi pripao Hercegovini

0 983

RK “Hercegovina“ Sečanj – RK “Banatski Karlovci“ Banatski Karlovci 30:23 (15:12)
hercegovina-banatski karlovci 01U nedelju, 31. marta 2013. godine u Hali sportova u Jaši Tomić pred oko 500 gledalaca odigrana prvenstvena rukometna utakmica 18. kola Lige DRLS-sever između domaće ekipe Hercegovine i Banatskih Karlovaca iz istoimenog mesta.

RK “Hercegovina“
Milićević, Stojanović, Savović, Komar, Dragutinović, Rikalo, Vukoje, Andrijašević, Nikolić, Miladinov, Berta, Damjanov, Pašajlić, Milošević, Belić i Novaković.

RK “Banatski Karlovci“
Đamtovski, Arnotović, Žižaković, Lekić, Spasić, Tomić, Jokić, Ćikoviž, Đekić, Golubović, Džebdžić, Mrvoš, Kamberović, Vujić i Đurić.

Sudije: Radomir Ostojić i Danijel Rajković iz Novog Sada
Delegat: Jovica Tulać iz Novog Sada

Derbi lige je odigran u Hali sportova u Jaša Tomiću između Hercegovine i Banatskog Karlovca, susret prvoplasirane ekipe i njihovog prvog pratioca. Dobrom odbranom ekipa domaćih otvara ovaj susret dok se gosti ne snalaze u napadu i Herccegovina stiče prednost od 2-3 gola razlike. U napadu raspoloženi za igru Andrijšević i Rikalo lako rešavaju odbranu gostiju i prednost lidera na tabeli raste na plus četiri. U 25. minutu igrač domaćih Damjanov baspotrebno pravi faul za isključenje na dva minuta i gosti prilaze na pristojnih tri gola razlike na poluvremenu (15:12).
Trener Hercegovine, Čorlija drugo poluvreme počinje sa drugim golmanom Bertom na golu i to je detalj koji je odlučio ovu utakmicu. Naime, rezervni čuvar mreže sečanjaca pravi čuda na golu a igrači iz B. Karlovaca ne uspevaju da postignu gol. Ne postižu gol čak ni iz takozvanih zicera, pa prednost Hercegovine raste iz minuta u minut i u 50. minutu iznosi velikih plus 8. U zadnjih deset minuta u redovima domaćina dolazi do opuštanja koje je uslovljeno visokim vođstvom, pa usled nekoliko grešaka gosti dolaze do časnog poraza od 7 gola razlike (30:23).

Golove za Hercegovinu:
Andrijašević 8, Dragutinović i Nikolić 5, Rikalo i Belić 4, Miladinov 2, Vukoje i Damjanov 1.

Golove za Banatske Karlovce:
Spasić 6, Tomić, Ćiković i Mrvoš 3, Lekić i Đekić 2, Golubović i Vujić 1.

hercegovina-banatski karlovci 30
Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana