DESETI saziv Likovne kolonije GEST

0 1.382

gest 1

Međunarodna likovna kolonija „Gest“ osnovana je 2007. godine i spada u kulturne manifestacije od posebnog značaja za Opštinu Sečanj. Otvorena je za umetnike različitih generacija i estetskih opredeljenja, ali i za talentovanu decu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. desetkolSvake godine na njoj učestvuje tridesetak akademskih slikara i vajara, a do sada su učestvovali umetnici iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Francuske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Švedske. U umetničkom savetu kolonije su eminentni likovni umetnici i profesori na Akademiji u Beogradu i Novom Sadu: Jovan Rakidžić, Mirko Trimčević i Vlado Rančić.

gest 2Od 25-29. avgusta u Sečnju se održava DESETI saziv Međunarodne likovne kolonije GEST. Kao i prethodnih, i ove godine će slikari i vajari biti najbrojniji učesnici, ali će svoj umetnički pogled na svet imati priliku da iskažu i konceptualni umetnici, fotografi i strip crtači. Po prvi put ćemo imati uključenja uživo iz nekoliko evropskih zemalja, a umetnici sa kojima budemo online će, takođe, biti učesnici kolonije.

Manifestacija se održava u dvorištu OŠ „Aleksa Šantić”, i ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da budu naši gosti, druže se sa umetnicima i prisustvuju stvaranju umetničkih dela.

Izvor: GEST Sečanj

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana