Devetka Kovačevića za prvu pobedu Krajine

1.111

Fantastičan sportski dan u Krajišniku za sve ljubitelje fudbala.

Domaćin Krajina je upisala prvu pobedu u novom rangu takmičenja. Savršeno sportsko popodne donelo je puno radosti domaćim navijačima koji su imali mnogo razloga za slavlje. Nije samo pobeda bila u prvom planu. Konačno su se sklopile sve kockice i Krajina je počela da liči na onu šampionsku ekipu iz prošle godine koja nije znala za poraz.

Ekipa Proletera iz Banatskog Karlovca je došla u goste i vratila se kući bez osvojenih bodova.

Početak utakmice je krenuo strašnom ofanzivom domaćina i još se tad mogao naslutiti pogodak za vođstvo. Međutim, mreža gostiju je mirovala sve do pred kraj prvog poluvremena. Ređali su se napadi i šanse Krajine koja je ušla mnogo motivisanija u ovu utakmicu od gostiju, ali nije uspela da postigne gol sve do trideset osmog minuta. Baš u tom minutu je usledio dupli pas Kovačević-Cavrić posle kojega je Nemanja Kovačević postigao svoj prvi pogodak na utakmici i doneo zasluženu prednost svom timu.

Prvo poluvreme je zasluženo pripalo kako rezultatski tako i psihološki domaćinu koji je tad imao više od igre.

Drugo poluvreme je krenulo i više nego bolje za ekipu Krajine. Upravo je isti dvojac, Cavrić-Kovačević bio akter lepe akcije koja je donela još jedan pogodak za domaću ekipu. Lopta sa strane koju je centrirao Cavrić došla je do raspoloženog napadača Kovačevića koji je po drugi put matirao protivničkog golmana i doneo prednost od dva gola svojoj ekipi. Gosti su na početku drugog dela utakmice, tačnije u četrdeset sedmom minutu već bili na kolenima.

Nakon toga ritam utakmice je osetno opao i sem sporadičnih pokusšaja obe ekipe nije bilo ničega zanimljivog sve do šezdeset trećeg minuta u kom su gosti nakon velike greške centarhalfa domaćina postigli počasni i jedini pogodak na utakmici.

Umesto da Proleter preuzme inicijativu i možda postigne izjednačujući pogodak, gosti ostaju nedorečeni do kraja utakmice i tako ostaju bez bodova. Utakmica je završena rezultatom 2:1 za Krajinu.

Ima domaćin još dosta da poradi na svojoj igri kako bi obezbedio sigurnu budućnost u ligi, ali ono što raduje je svakako taj osetan boljitak u timu i konkretnost. Pojedinac koji se istakao je svakako Nemanja Kovačević koji je poneo titulu igrača utakmice i sa ocenom 9 svakako postavio zadatak ostalim saigračima da ubuduće moraju i oni podići formu na njegov nivo. Na kraju to toplo poslepodne ostaće upamćeno ne samo po lepom vremenu već i po prvoj pobedi Krajine u novom rangu takmičenja.

Sledeći vikend Krajina gostuje u Omoljici.

Tekst: Srđan Karanović

Foto: Nikola Karanović

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.