Đaci OŠ „Braća Stefanović“ iz Neuzine plasirali se na državno prvenstvo u streljaštvu

0 687

Dođoh, videh, pobedih. Tako bi se moglo opisati ono što su đaci OŠ „Braća Stefanović“ iz Neuzine uradili na opštinskom i okružnom takmičenju u streljaštvu.
Njih trojica, Viktor Jo, učenik osmog, i Pavle Antonović i Emil Filep, učenici petog razreda neuzinske škole, sa svojim trenerom i nastavnikom fizičkog vaspitanja Milovanom Magovčevićem, prvo su pobedili na opštinskom takmičenju, koje je održano u Sečnju. Onda su uspeh ponovili i u Zrenjaninu na okružnom takmičenju.
Pobeda na okružnom donela im je plasman na državno prvenstvo koje će biti održano u decembru u Smederevu. I to nije kraj. Kapiten ekipe Viktor Jo je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio treće mesto sa 140 bodova, samo četiri manje od prvoplasiranog Marka Grozdanova iz zrenjaninske škole „Sonja Marinković“.


– Za nas je ovo ogroman uspeh, jer se niko od naših učenika aktivno ne bavi streljaštvom. Na okružnom takmičenju su prvi put gađali u pravoj streljani, s obzirom na to da je opštinsko takmičenje održano u improvizovanim uslovima, u sečanjskoj školi „Aleksa Šantić“ – kaže za portal zrenjaninski.com nastavnik Milovan Magovčević.
Dodaje i da je, odlučivši da prijavi ekipu za takmičenje, pitao đake u školi da li neko zna da puca, pošto su roditelji mnogih učenika aktivni članovi lovačkih udruženja.
– Nemamo uslove za treniranje, pa smo krenuli na takmičenje sa devizom – šta bude nek bude. I, evo, ostvarili smo veliki uspeh – kaže Magovčević.
OŠ „Braća Stefanović“ u Neuzini ima stotinak đaka. Oni nemaju previše uslova da se bave bilo kojim sportom, pa ni streljaštvom. Da bi trenirali neki sport, moraju u šest kilometara udaljeni Sečanj. Tamo dečaci uglavnom treniraju fudbal i rukomet.

Izvor:zrenjaninski.com

 

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.