Do nekog novog druženja

0 2.446

Polako, ali sigurno neformalna grupa Mladi Jaša Tomić stigla je do same završnice svog projekta ,,Puteva ima trista da se ode iz detinjstva, a samo se retki sete da ostanu večno dete“. Završna aktivnost, priredba, održana je u petak, 28. aprila u prostorijama Osnovne škole ,,Stevan Aleksić“ u Jaši Tomić. Vaspitačice Milada i Danijela pripremile su priredbu u znak zahvalnosti za ono što su aktivisti neformalne grupe Mladi Jaša Tomić uradili za njih, a dečica su nam pokazala kako glume, pevaju i igraju.

Pevalo se Išli smo u Afriku, Vetar duva, vetar svira, Povuci-potegni, Kad je bio mrak, zatim dramski prikaz gde je svako dete imalo svoju ulogu, neko je bio Sunce, deo dečaka bili su oblaci, slatke i umiljate  devojčice bile su leptirići i lale, a među lalama bilo je i dečaka. Kroz pesmu i igru su nam pokazali kako se sviraju instrumenti, gitara, violina, klavir, bubnjevi, a u parovima su odigrali i valcer. U poslednjoj tački priredbe učestvovali su i roditelji, gde su sa svojom dečicom odigrali i otpevali Ivin voz, ćihu, ćihu, ćihu-hu i tako do jednog novog druženja.

-“Tokom trajanja aktivnosti našeg celog projekta podsticali smo mlade na aktivizam, volonterizam, promovisali smo i međugeneracijsku saradnju, kao i humanost. Draga dečica su nam pokazala koliko nam je zaista malo potrebno da bismo bili srećni, kako jedna slikovnica, knjiga, slagalica, kocke mogu da nas usreće. Veliko hvala vaspitačicama Miladi i Danijeli, slatkoj dečici, roditeljima, kao i našim aktivistima na jednoj divnoj saradnji, pozitivnoj atmosferi i razumevanju. Zahvaljujemo se i Mesnoj zajednici Jaša Tomić na podršci, kao i Aktivu žena ,,LJiljan“ koji je bio uz nas. Do nekog novog druženja!” – rekla je Jelena Pandurski, jedna od osnivača neformalne grupe Mladi Jaša Tomić.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana