Договор са ђацима и родитељима

0 882

Како ће се решити проблем вишка одељења у пољопривредној школи
Усклађивањем броја одељења са одредбама конкурса републичког Министарства решиће се и проблем исплата зарада за 69 запослених
Проблем вишка једног одељења прве године за техничаре хортикултуре у Средњој пољопривредној школи пред разрешењем је, каже директор ове образовне установе Петар Ђукић. Од два одељења са укупно 52 ђака хортикултуре формираће се једно, а они који буду „вишак“ мораће на пејзажну архитектуру, или у одељења за пољопривредне и ветеринарске техничаре. Све то биће одрађено уз консултације са ђацима и родитељима.
Усклађивањем броја одељења са одредбама конкурса републичког Министарства решиће се још један горући проблем у Пољопривредној школи, а то је исплата зарада за 69 запослених. Плате нису могле бити исплаћене управо због одступања од конкурсних квоти за прваке. Школа је, иначе, ове године отворила два четворогодишња одељења хортикултуре уз сагласност Покрајинског секретаријата, али без одобрења републичког Министарства, чијим конкурсом то није било предвиђено. Директор Петар Ђукић тврди је да је негативан одговор из Министарства стигао прекасно. С друге стране, начелник Школске управе у Зрењанину Станиша Бањанин каже да су проблем створили директор и његови сарадници.

– Директор није уважио оно што му је речено у неколико наврата. Ђукић је самоиницијативно отворио то одељење након добијања сагласности Покрајинског секретаријата а није нас о томе обавестио. У сваком случају, Министарство просвете има последњу реч, кроз план уписа одобрен у конкурсу. Постоји могућност да се конкурс допуни, ако Министарство процени да је то потребно, што у овом примеру није био случај – објашњава Бањанин, који је и председник Окружне комисије овлашћен од министра да руководи уписом. Он
напомиње да сви директори знају на који начин се упис спроводи.

-Ако се одељење не појави у конкурсу, или допуни конкурса, нико не сме да га отвара и никоме то до сада није пало на памет. Упозоравали смо Ђукића у неколико наврата да то не сме да ради. По ко зна који пут Школска управа у Зрењанину треба да исправља грешке које други направе. Доста нам је ситуација у којима се појављујемо као део проблема, у чијем настанку нисмо учествовали – упозорава Бањанин.
С. Сурла – лист Зрењанин

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana