Donacija Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine

0 645

Deni Besu iz Sutjeske ispred Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine uručio je kao donaciju knjige koje je Nacionalni savet rumunske nacionalne manjine dobio iz Rumunije, deo knjiga je poklonjeno biblioteci pri rumunskoj pravoslavnoj crkvi u Sutjesci, a drugi deo od 382 knjige Biblioteci „Jovan Dučić“ Sečanj – ogranak Sutjeska.
Biblioteka „Jovan Dučić“ Sečanj obogatila je svoj knjižni fond te sada imamo veći izbor knjiga na maternjem jeziku za korisnike rumunske nacionalne manjine. Radno vreme ogranka je od 7 do 15 č. radnim danima kada je knjižničar Jelena Dragić tu za korisnike da preporuči naslove iz bogatog bibliotečkog fonda, rekla je direktorka biblioteke Dragana Pantović.
Od mnogobrojnih aktivnosti koje je Nacionalni savet rumunske nacionalne manjine realizovao, prošle godine je poklonjena interaktivna tabla u osnovnoj školi „Ivo Lola Ribar“ Sutjeska za potrebe odeljenja na rumunskom jeziku, a u ovoj godini realizovana je i donacija knjiga u Sutjesci, moram napomenuti i da je nacionalni savet podržalo i pomoglo udruženje “Zoruka 1333” Sutjeska u organizovanju manifestacije „Hai la turtă lă Sărcia”, a pomenuto udruženje očekuje rezultate konkursa gde su konkurisali za štampač u boji, sa kojim bi lokalne novine „Sărcia“ mogle da se štampaju. Nadamo se pozitivnom ishodu konkursa, rekao je Deni Besu, član izvršnog odbora Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.