Donacije za ekonomsko osnaživanje porodica izbeglih lica

0 1.134

U opštini Sečanj su u avgustu isporučene donacije za ekonomsko osnaživanje porodica izbeglih lica koja su bila korisnici Regionalnog stambenog programa (RSP) — otkup seoskih kuća. Tom prilikom je korisnicima uručena oprema u vrednosti od oko 165.000,00 dinara koja im je potrebna za pokretanje ili unapređenje ekonomskih aktivnosti. Ovaj set isporuke je uglavnom obuhvatao poljoprivrednu opremu – motokultivatore, motorne testere, trimere i dr.
Prethodno su opremu dobile porodice koje su aplicirale za tehničku opremu i bavljenje pčelarstvom.
U narednom periodu očekuje se isporuka sredstava porodicama koje su aplicirale za bavljenje povrtarstvom (plastenici) i voćarstvom (sadnice). Ovim Programom će ukupno biti obuhvaćeno 18 korisnika u opštini Sečanj. Donator sredstava je Vlada Švajcarske, koja učestovuje sa 90%, a 10% sredstava je obezbedila lokalna samouprava Sečanj. Projekat sprovodi humanitarna i razvojna agencija SATNOIS RElLEF SERVlCES.
-“Svakako da je ovim potezom od strane Švajcarske vlade i SATNOIS RElLEF SERVlCES-a lokalna samouprava Sečanj više nego zadovoljna, jer u skromnom opštinskom budžetu nedostaju sredstava da se ovoj kategoriji stanovnika još više pomogne. U to ime se donatoru neizmerno zahvaljujemo na donaciji u nadi da će se saradnja nastaviti i ubuduće” rekao je Nebojša Meljanac predsednik opštine Sečanj.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana