Drugi sastanak predsednika i sekretara Skupština opština srednjobanatskog regiona

0 1.133

Na inicijativu zamenika predsednika Skupštine grada Zrenjanina (u funkciji predsednika Skupštine) Ljubomira Stanisavljeva organizuju se sastanci kako bi se uspostavila trajna i neposredna saradnja Skupštine grada Zrenjanina sa predsednicima i sekretarima SO sa područja Srednjobanatskog upravnog okruga i to najmanje jednom mesečno, na kojima bi se razmatrale određene teme.
predsednici-01
Nadležnosti skupština lokalnih samouprava definisani Ustavom, Zakonom o lokalnoj samoupravi i drugim sistemskim zakonima i mi tu ne možemo ništa bitno da menjamo.
Ipak ni u ovom delu ne znači da smemo da budemo indiferentni. Naime, uglavnom po donošenju sistemskih zakona daju se zadaci lokalnim samoupravama da svojim aktima na bliži i neposredan način regulišu pojedinosti iz date oblasti kao i način i postupak sprovođenja zakonskih odredbi. ovo je trenutak gde je potrebno da se viđamo i dogovaramo kako bi postavljene zadatke na isti ili sličan način regulisali čime bi doprineli bržem i lakšem sprovođenju mera i uspostavili pravnu sigurnost kod građana.
Drugi, ne manje bitan faktor međusobne saradnje su konkretni projekti koji se tiču svih naši pet opština
– rekao je Stanisavljev dodajući da je reč o projektima poput onih koji se tiču upravljanja otpadom, izgradnje biciklističke staze do Temišvara, izmuljavanje Begeja i izgradnja prevodnica.

U sledećem koraku će to biti neki novi projekti koji će zahtevati naše zajedničko angažovanje na ispunjavanju postavljenih ciljeva i sprovođenju konkretnih zadataka. I svakako tu je još niz drugih nepomenutih tema koje zaslužuju pažnju zajednice, rasprave i dogovaranja.Očekujem da se najmanje jedanput mesečno, a po potrebi i češće viđamo i to svaki put u drugoj opštini a u kom sastavu ćemo se viđati zavisi od teme koju ćemo razmatrati – rekao je on.

Prvi sastanak je održan 21. januara 2015. godine u sali Gradskog veća u Zrenjaninu, a domaćini drugog sastanka koji je održan u petak 6. marta 2015. godine u Sečnju. Domaćin i predsedavajući na sastanku održanom u Sečnju bili su Arsen Plahin,predsednik i Dragana Čorlija, sekretarka Skupštine opštine Sečanj.

Podržali smo inicijativu zrenjaninaca da se ovakvi sastanci održavaju, jer smatramo da su od izuzetne važnosti i verujemo da će se vrlo brzo videti i rezultati – za NMR Info je izjavio Plahin Arsen, predsednik Skupštine opštine Sečanj.

Domaćini sledećeg, trećeg sastanka biće predstavnici Skupštine opštine Novi Bečej.

predsednici-07
Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana