Eko Tamiš – Novi turistički proizvod

1.856

U četvrtak, 9. novembra  je u opštini Sečanj održan sastanak povodom velikog projekta „Eko Tamiš – Novi turistički proizvod“ koji se realizuje u saradnji Pokret gorana i centar volontera nosioce projekta, Privredna komora u Pančevu je partner u Srbiji, dok su u Rumuniji partneri dve organizacije civilnog društva iz Temišvara. Cilj projekta je da se kroz promociju turizma razvijaju ekonomski potencijali priobalja duž celog toka reke Tamiš u dužini od 350 kilometara.

Sastanku prisustvovali predstavnici projekta Borislav Vujić, Konevski Sandra i Branislav Nikolić i Nenad Čalić, predstavnik Provredne komore Pančeva, ispred opštine Sečanj Ljiljana Kitić zamenik predsednika opštine, Dejana Milošević rukovodilac odeljenja i Novak Zubac, Miljana Milošević direktorka turističke organizacije Sečanj, i saradnici projekta za teritoriju opštine Sečanj, Marinić Bojan i Spaso Mladenovski.

O detaljima i ključnim aktivnostima projekta na sastanku je govorio mr Borislav Vulić, projekt menadžer koji je naglasio da će posebna pažnja biti posvećena postavljanju i unapređenju turističke infrastrukture – info tabli, klupa, stolova, nadstrešnica, kanti, mostića i osmatračnica za ptice i obeležavanju biciklističkih i pešačkih staza. Staze će biti označene, rute za čamce i marina dobiće deo mobilijara. Mesta za pecanje će imati nadstrešnice, klupe, kante za otpatke. Biće napravljeni mostići za prelazak preko kanala gde je to potrebno. Uradićemo GPS navigaciju i u elektronskom vodiču koji bude urađen biće uneta lokacija na kojoj je postavljen svaki deo nabavljenog mobilijara, dodao je Borislav Vulić.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.