Elektro bicikli za gerontodomaćice opštine Sečanj

0 2.552

Komisija populacione politike opštine Sečanj je još jednim u nizu ostvarenih projekata obezbedila i sredstva za nabavku električnih bicikala za potrebe gerontodomaćica sa teritorije opštine Sečanj.
Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj je danas, 18. decembra 2019. godine dodelio električna bicikla svim gerontodomaćicama. Rađenović je pozdravio prisutne i posebno pohvalio rad Komisije za populacionu politikukoja je sagledala, blagovremeno konkurisala sa projektom i združenim sredstvima obezbedili električna bicikla za gerontodomaćice. Kupovinom električnih bicikla Rađenović smatra da će biti od velike pomoći gerontodomaćicama da lakše i brže stignu do staračkih domaćinstava kojima pomažu.

Nataša Rađenović predsednica Populacione politike opštine Sečanj je pozdravila sve prisutne i zahvalila se predsedniku Rađenoviću i opštini Sečanj na velikoj pomoći i podršci u svim projektima koje je do sada realizovala Komisija populacione politike opštine.
Komisija populacione politike opštine Sečanj od 2016. godine radi projekte koje raspisuje Vlada Republike Srbije i ministarstvo za populacionu politiku i demografiju. Tri godine uzastopce dobijamo sredstva za projekte i ove godine smo dobili a jedna od tih su i 12 električnih bicikala koje smo danas dodelili gerontodomaćicama. Kada smo radili na ovom projektu uzeli smo u obzir sve podatke koje smo dobijali od Centra za socijalni rad, opštine i Doma zdravlja i uvideli da je preka potreba za nabavku električnih bicikala zato što neke od gerontodomaćica imaju i po 14 staračkih domaćinstava koje treba u toku dana da obiđu. Rad naših geontodomaćina ne traje 8 sati nego mnogo više i smatramo da će im bicikla pomoći da sve obaveze prema stračkim domaćinstvima obave mnogo lakše. Populaciona politika na ovome sigurno neće stati a već imam dosta planova za narednu godinu“ izjavila je Nataša Rađenović predsednica Populacione politike opštine Sečanj.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana