FETRA

0 1.614

U mestu Jaša Tomić, održana je još jedna, deveta po redu FETRA, Festival tradicionalnih pozorišnih formi Vojvodine.

fetra logo

Na repertoaru festivala smo imali priliku da vidimo raznovrstan program. Takmičarske predstave, gostujuće predstave, predstavu koju su održali domaćini i promociju knjige.
Sam festival podržala je kako Opština, tako i različita preduzeća, trgovinske organizacije i pojedinci, na čemu se organizioni odbor ove manifestacije još jednom srdačno zahvaljuje.
Festival je protekao u veseloj i zanimljivoj atmosferi i druženju. Bilo je uspona i padova, ali kako smo mogli da vidimo kroz razgovor sa ljudima koji su iz večeri u veče pratili program, utisci su pozitivni.
Suština jedne ovakve manifestacije zapravo i jeste približavanje kulture ljudima u malim sredinama, upoznavanje dece sa predstavama i održavanje jedne tradicije koju Jaša Tomić kao mesto ima dugi niz godina.
Više o festivalu možete pročitati u biltenima koje ćemo postaviti na sajtu.

Zanimljivost:

Posle završetka jedne predstave, pri izlasku iz pozorišta, naišli smo na grupu osnovaca čiji smo razgovor slučajno čuli, slatko se nasmejali, obradovali i ovom prilikom ga prenosimo:
Ovo je najbolja predstava na koju sam u životu bila. Pozorište je tako divno.“ Komentarisala je jedna devojčica od nekih desetak godina, a ostali su se ushićeno složili.

Upravo ovo je poruka koju je FETRA želela da prenese i koju jedan festival ove prirode treba da prenese. Ljubav prema pozorištu i knjigama se gaji i neguje od malih nogu.
U ime ekipe biltena i u ime organizacionog odbora zahvaljujem se na najlepšem komplimentu koji smo dobili od najmlađih članova publike. Više od ovoga nismo mogli da dobijemo.

Nadamo se da će pozorište, kao i festival, trajati i da svi napori organizacionog odbora vremenom neće pasti u vodu.
Kultura u društvu, ovakvom kakvo jeste, mora dobiti svoju pravu svrhu. Za kulturu (kao i za sport) uvek se moraju naći sredstva jer na kraju krajeva, trag koji ostavljamo za sobom treba (mora) da ima jedan pozitivan uticaj na najmlađe.

Knjige, braćo moja, knjige, a ne zvona i praporci!

J. P.

Fetra – Bilten 1

Fetra – Bilten 2

Fetra – Bilten 3

Fetra – Bilten 4

Fetra – Bilten 5

Fetra – Bilten 6

Fetra – Bilten 7

FETRA-2014-217
Galerija slika – FETRA 2014

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana