FINALA KUPA VOJVODINE OVE GODINE JAŠI TOMIĆ

569

Finalne utakmice Kupa Vojvodine u rukometu za žene i muškarce će se odigrati u sportskoj hali u Jaši Tomić. To je danas definitivno potvrđeno prilikom potpisivanja ugovora o suorganizaciji finalnih utakmica Kupa, koje je upriličeno u Opštini Sečanj.

Potpisivanju ugovora između Slobodana Višekrune i Predraga Rađenovića, ispred RSV su prisustvovali Momir Rnić, potpredsednik UO, kao i Vladimir Knežić, predsednik takmičarske komisije i direktor Kup takmičenja. Takođe, prisutni su bili i Igor Denda predsednik RK Harcegovina“ iz Sečnja i Ljubiša Rikalo predsednik RK „Radnički“ iz Jaše Tomić, koji su uz Opštinu Sečanj i suorganizatori ove manifestacije, koja je prema kalendaru predviđena za 18. decembar.

Nakon potpisivanja ugovora, predstavnicima medija se prvo obratio predsednik Opštine Sečanj, Predrag Rađenović: „Velika nam je čast što je Rukometni savez Vojvodine prepoznao kao dobru našu inicijativu i dodelio nam organizaciju ovako velikog događaja. Mi kao opština podržavamo rukomet, ali i ostale sportove i ovaj događaj želimo da iskoristimo  prezentujemo u što boljem svetlu. Opština Sečanj je iznedrila mnoge velike sportiste, pa želimo da i najmlađe privučemo u sport.“

„Naš cilj je da dodelom domaćinstava i organizacijom finalnih utakmica dodatno promovišemo rukomet, a naročito u malim sredinama. Opština Sečanj je prepoznatljiva po rukometu i nismo imali dilemu, kada su predstavnici lokalne samouprave i klubovi sa teritorije Sečanj izrazili želju za domaćinstvom finalnih utakmica Kupa Vojvodine za muškarce i žene. Sada će se finala igrati u Jaši Tomić, a velika želja svih nas je da se veoma uskoro takav događaj organizuje i u hali u Sečnju, koja se gradi već više od 20 godina“, istakao je Višekruna u svom obraćanju.

Medijima su se obratio najtrofejniji srpski rukometaš, Momir Rnić, koji je izrazio zadovoljstvo što se tako veliki događaj organizuje na teritoriji opštine Sečanj i pozvao sve ljubitelje i poštovaoce rukometa da ne propuste jedinstvenu priliku i prisustvuju tom spektaklu.

Delegacije RSV, opštine i klubova su zajedno posetili i halu u Jaši Tomić, kako bi na licu mesta razgovarali o infrastrukturi i potrebnim korekcijama. Tom prilikom, za sajt RSV, Vladimir Knežić je izjavio: „Iz godine u godinu finalne utakmice Kupa Vojvodine se odigravaju u drugim sredinama. Meni je naročito drago što se ove godine igra u Jaši Tomić, jer je ova hala pravi rukometni hram za sve rukometaše iz Sečnja i Jaše, pa će i publika moći da uživa u kvalitetnim utakmicama. Pojedini nedostaci će biti otklonjeni, zahvaljujući velikoj podršci lokalne samouprave, na čelu sa Predragom Rađenovićem, koji je i lično došao u halu da se uveri kako teku radovi na renoviranju. Predviđeno je da se okreče tribine, da se renoviraju svlačionice i ostale prostorije u hali i da se popravi kompletno osvetljenje, kako bi se stvorio što bolji ambijent za finalne utakmice“.

Podsećamo vas da su naredne srede na repertoaru utakmice četvrtfinala, dok će se polufinalne utakmice odigrati 5. decembra, kada će se „overavati karta“ za finale u Jaši.

Izvor: Rukometni savez Vojvodine

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.