Fotografija je čuvar uspomene

1.883

“Mitrovdanski susreti” su ove godine bili ispunjeni različitim kulturnim sadržajima i događajima koje su posetili stanovnici svih sela naše opštine. Jedna od tih aktivnosti bilo je otvaranje izložbe fotografija „Prijatelj“ koja je posvećena Predragu Miloševiću Karasiju. Ovom prilikom svi smo se prisetili trenutaka iz života i rada nedavno preminulog predsednika opštine.

Fotografije su pažljivo odabrane i raspoređene u nekoliko grupa u zavisnosti od tematike za koji su vezane: „Građa iz koje smo izabrali fotografije bila je veoma velika i raznovrsna. Neke fotografije su snimili službeni fotografi, ali najveći broj su uradili Karasijevi saradnici i saputnici. Fotografije su objedinjene u nekoliko tematskih celina: -Politika – Omladina – Kultura – Sport.“ objasnila je Branislava Rudan, direktorka Omladinsko – kulturnog centra Sečanj.

Ideja organizatora bila je da stave akcenat na karakterne osobine koje su Karasija krasile: „Ovom postavkom hteli smo da na dokumentaristički način osvetlimo najizrazitiju ljudsku osobinu Predraga Miloševića Karasija – njegovu druželjubivost. S lakoćom i neodoljivim šarmom sklapao je prijateljstva. Bio je prijatelj dece, učenika i studenata, rukometaša, fudbalera, košarkaša… Nekoliko portreta vrlo sugestivno dočaravaju vedrinu njegove prirode. Omiljeno društvo bili su mu umetnici, ljudi skloni autentičnoj boemiji. Nije bio zagonetna ličnost, već bećar i bonvivan. Svoje srce i dušu stavljao je na sto pred sagovornika.“ naglasila je s izuzetnom emocijom Branislava Rudan.

Organizatori su izrazili nadu da će ova postavka sačuvati od zaborava lik i delo Predraga Miloševića: „Uz neizbežni zaborav, koji sa sobom nosi vreme idu i naša nadanja da ćemo se često i spontano sećati Karasija.“ rekla je za NMR info direktorka Omladinsko – kulturnog centra.

Oni koji su bili sprečeni da dođu na otvaranje, još uvek imaju priliku da pogledaju postavku fotografija u Domu kulture u Sečnju.

J.Č.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.