Građani će od sutra moći da prijave ekološke probleme

0 625

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović prisustvovala je danas finalnim pripremama za puštanje u rad jedinstvenog Ekološkog informacionog sistema, preko kojeg će građani od sutra moći da prijavljuju ekološke probleme.
“Danas testiramo sistem, putem kojeg će već od sutra građani moći da prijavljuju ekološke probleme sa kojima se susreću u svojoj lokalnoj samoupravi. Administratori će prikupljati informacije sa terena koje dobiju od građana i pozivati nadležne službe da reaguju, pre svega inspekcije i druge službe u lokalnim samoupravama, kao i republičku inspekciju zaštite životne sredine”, rekla je Vujović.
Ona je pozvala građane da ukazuju na ekološke probleme na koje nailaze, a lokalne samouprave da tesno sarađuju sa ministartstvom.
“U Srbiji ima oko 3.500 divljih deponija, a mi smo tokom prošle godine očistili 500 lokacija. Narednih dana ćemo raspisati novi konkurs, kako bismo nastavili da čistimo i u ovoj godini, a izdvojili smo i sredstva za postavljanje kamera,” rekla je Vujović.
Građani će moći da šalju prijave putem mobilne i veb aplikacije gReact (Green Reaction), koja može besplatno da se preuzme na Google Play i APP Store, a omogućeno je i slanje SMS ili MMS poruka na 066-5555-001, kao i telefonski pozivi Кontakt centru na broj 0800-003-003, radnim danima od 7:30 do 15:30 časova, saopštilo je Ministartvo zaštite životne sredine.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana