“Hajde na kolače u Sutjesku” – Manifestacija udruženja žena “Zoruka 1333” promoviše tradiciju i kulturu

0 964

Udruženje žena “Zoruka 1333” iz Sutjeske, u bliskoj saradnji sa Rumunskom Pravoslavnom Crkvom, uspešno je proteklog vikenda organizovalo manifestaciju pod nazivom “Hajde na kolače u Sutjesku”. Ova očaravajuća manifestacija ima za cilj očuvanje bogate tradicije, kulture, jezika, i naravno, recepata za kolače koje su naše bake i majke vešto pripremale.


Uprkos tome da je udruženje skoro osnovano i broju članova koji trenutno broji desetak entuzijastičnih članica, manifestacija je protekla besprekorno. Glavni cilj jeste privući i motivisati što više zainteresovanih članova u narednom periodu, kako kažu iz udruženja.


Na manifestaciji su učestvovala udruženja žena iz raznih mesta, uključujući Kuštilj, Uzdin, Ovču, Ečku, Boku, Sečanj i Sekelaz iz Rumunije. Ovo okupljanje je imalo i takmičarski karakter, a odlučivali su članovi žirija sastavljenog od Rajke Grubić, kustosa Muzeja grada Zrenjanina, Ljilje Bosić, književnice i kulturnog radnika poreklom iz Sutjeske i Mariane Stratulat, direktorke Novinsko-izdavačke kuće “Libertatea” iz Pančeva.


Prvo mesto za najukusnije kolače pripalo je udruženju penzionera iz Boke, dok su drugo i treće mesto zauzeli udruženja žena iz Ečke, odnosno Sečnja i Sekelaza.


Što se tiče najboljih štandova, prvo mesto osvojile su žene iz Kuštilja, drugo iz Uzdina, a treće mesto pripalo je udruženju žena iz Ovče.
Organizatori ove manifestacije su zahvalni svima koji su izdvojili svoje vreme i trud kako bi je učinili posebnom. Udruženje žena “Zoruka 1333” iz Sutjeske se raduje budućim okupljanjima i prilikama za promociju tradicije, kulture i zajedništva.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana