Hercegovci promovišu svoju opštinu kroz izvornu pesmu

0 1.299

Pevačka izvorna grupa “Ercegovina” Sečanj završava još jedan spot za narodnu izvornu pesmu. Ovo je jedna u nizu predstavljanja hercegovačke kulture i običaja koje ova pevačka grupa radi na autentičan način.
Iz uprave ove grupe najavljuju još jedan značajan projekat. Počeli su radovi na rekonstrukciji i opremanju „Hercegovačke kuće“ u kojoj će na originalan način biti predstavljen život u zavičaju, zatim period kolonizacije ali i privikavanje na život u ravnici nakon doseljavanja kolonista.
Najstariji član grupe Janko Bratić ističe da način funkcionisanja ove grupe na pravi način prikazuje ono što je specifično za Hercegovce, slogu, poštovanje i zajedništvo.
Upravo iz tog razloga biće organizovan i jedan međunarodni festival pesme i igre o kome će više detalja biti saopšteno u narednom periodu.
Ova pevačka grupa do sada ima objavljeno oko 15 spotova i nastupa na svom youtube kanalu a po broju pregleda reklo bi se da je njihov rad zapažen.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.