HERCEGOVINA NADIGRALA PROLETER

0 751

-Prva liga Sever-

RK Proleter (Zrenjanin) – Hercegovina (Sečanj) 23:26 (12:16)

 Hercegovina-Metalac-001

U Kristalnoj hali u Zrenjaninu pred oko 1500 gledalaca Hercegovina je uspela da u okviru 21. kola Prve lige Sever pobedi Proleter. Pobeda rukometaša iz Sečnja je zaslužena. Ravnopravna borba se vodila samo u prvih 15. minuta utakmice kada se rezultat kretao u egalu. Nakon toga rukometaši Hercegovine su uspeli da naprave dovoljnu razliku tako da su na poluvreme otišli sa  četiri gola prednosti. Prvi deo igre, tačnije do 15. minuta utakmice obilovao je nervozom, naročito kod gostujućih igrača i rukovodstva kluba, pa je sudijski par Milosavljević – Trivković zajedno sa delegatom Gašićem imao pune ruke posla. S druge strane, pod tim pritiskom domaći igrači su delovali prilično anemično, na momente čak i uplašeno što se reflektovalo na igru domaćeg tima. Sigurnom igrom u napadu, kao i efiksanom završnicom rukometaši Hercegovine su uspeli da prvi deo igre reše u svoju korist.

Drugi deo igre doneo je malo više neizvesnosti. Do te neizvesnosti se došlo zahvaljujući smušenoj igri gostujućeg tima u prvim minutama nastavka igre kako u fazi napada, tako i u odbrani što su domaći igrači znali da kazne. Domaći rukometaši su uspeli da u 45. minutu utakmice izjednače rezultat na 20:20, ali to je bilo sve što su zrenjaninci uspeli da urade. Nakon izjednačenja stekao se utisak da će gledaoci imati priliku da vide rezultatski preokret, ali do njega nije došlo. Domaći igrači su u tim trenucima, bili brzopleti i prilično neefikasni u završnici napada, što su s druge strane gostujući igrači, koji su u međuvremenu konsolidovali svoje redove znali da kazne i da ponovo odu na dva-tri gola razlike. Tu prednost su rukometaši Hercegovine držali do kraja utakmice. Na kraju kada se podvuče crta stekao se utisak da su igrači gostujućeg tima više želeli pobedu, pa su samim tim zaluženo do nje i došli.

Najefikasniji u redovima Hercegovine su bili Milosavljević i Nikolić sa po šest pogodaka, dok je u redovima domaćeg tima najefikasniji bili Trninić, Doho i Kukić sa po pet pogodaka. Ovom pobedom Hercegovina je stala na četvrtu poziciju na tabeli sa 19 bodova. U narednom 22. kolu Prve lige Sever rukometaši Hercegovine dočekuju ekipu Apatina koja je na svom terenu savladala Inđiju. Biće to derbi 22. kola, jer u goste dolazi tim koji se nalazi na drugom mestu na tabeli sa osvojena 22 boda, i koji je jasno izneo svoje aspiracije za ulazak u viši rang takmičenja.

R. Zubac

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana