Hercegovina ostvarila pobedu protiv Srema

Prava rukometna bitka viđena je pod svodovima dvorane u Jaša Tomiću gde je sečanjska Hercegovina ugostila ekipu Srema iz Sremske Mitrovice u 20. kolu PRLS.

Na samom početku meča igra se gol za gol i ekipe su potpuno ravnopravne. U trećem minutu u duelu sa bekom gostiju Maričićem dolazi do teške povrede najiskusnijeg igrača domaćih Andrijaševića koji sa velikom posekotinom ispod oka mora da napusti teren. To kao da je prenulo sečanjce koji odlično igraju odbranu, te preko Sebastijanova i Komara prvi put u 16. minutu stiču osetniju prednost od 3 gola. Ipak,  Maričić i Mauković u ekipi gostiju igraju sjajno u napadu, pa je na poluvremenu 15-14 za Hercegovinu.

U nastavku je viđen potpuno izjednčen susret sve do 40. minuta kada trener Ivković menja iskusnog golmana Novakovica a mladi Babić brani nekoliko zicera, te domaći vode u 45. minutu sa 24:21. U tom periodu sjano igraju Zubac i mladi Popara koji je zamenio povređenog Andrijaševića. Ipak, posle nekoliko tehničkih grešaka sečanjaca igrači Srema dolaze na samo gol zaostatka. Tada se na gol Hercegovine vraća Novaković, koji brani šut Maukovića a 10 sekundi pre kraja Miladinov postiže pogodak za konačnih 30:28.

Strelci za Hercegovinu:

Zubac 9, Popara 7, Sebastijanov 6, Komar 5, Miladinov 3.

Strelci za Srem:

Mauković 9, Maričić 7, Varmeđa, Vukelić i Mišković po 4, Marjanović 3 i Baljak 1.

-„Veoma težak i neizvestan duel. Porematila nas je povreda Andrijaševića, ali je Popara odlično zamenio naiskusnijeg našeg igrača. Moram da istaknem i mladog golmana Babića koji je svojim intervencijama dao vetar u leđa našem timu u presudnim trenucima utakmice“ – rekao je Darko Ivković, trener Hercegovine.

U sledećem, 21. kolu Hercegovina gostuje ekipi Crvene Zvezde u Mokrinu.

Galerija slika

Komentari
Učitavanje...