HUMANITARNI BAZAR U KONAKU ZA MATES ARSENIJA

0 1.095

Humanitarni bazar za Mates Arsenija održaće se u četvrtak, 14. aprila od 8:00 do 14:00 časova na pijaci u Konaku.
Poštovani meštani sela Konak, a i okolnih sela,
Pozivamo vas da se uključite u humanitarnu akciju. U pitanju je bazar koji bismo organizovali kao pomoć u prikupljanju novca za lečenje Mates Arsenija, sina Marijane Rakoci iz Konaka i Mates Borisa iz Jaše Tomić. Arsenije je kao beba lečen od bronhitisa, da bi mu tek u Tiršovoj otkrili probleme sa nepravilnim radom srca. Stigao je u poslednji čas, gde je borba za život trajala 10 dana na odeljenju intenzivne nege. Pogrešna prva dijagnoza dovela je do nastanka epilepsije, pa se Arsenije zajedno sa svojom porodicom i sa tim bori. Njegovo lečenje košta. Svakog meseca njemu je za lečenje potrebno oko 80000 dinara za lekove koji regulišu rad njegovog srca. Nadamo se da će uspeti da ode u Tursku na lečenje, ali su finansijska sredstva neophodna kada je njegovo trenutno lečenje u pitanju. On sada ima 17 meseci. On je još uvek beba. Način na koji vi možete doprineti objasniću u nastavku. Svako od nas u svojoj kući ima poneku stvar koju ne koristi, koja mu zauzima mesto, a ovo je prilika da se te stvari odreknete, obradujete nekog drugog i pomognete njegovim roditeljima da isplate lečenje. Stvari koje možete doneti mogu biti nove, ali i polovne, bitno je da budu čiste, nepocepane i nepolomljene. Evo nekih primera, a vi slobodno proširite spisak:
– garderoba
– obuća
– nakit
– igračke
– šminka
– knjige
– šolje
– društvene igre
– sveži kolači
– slano pecivo
– med
– domaća jaja
– zimnica
– domaći prozvodi
– proizvodi iz bašte
– kozmetičke usluge
– frizerske usluge
-…
Donacije možete doneti u školu pre 14. aprila, a kolače (upakovane) tog dana.
Drugi način na koji biste pomogli je sam dolazak na bazar i kupovina nečega od ponuđenog. Na bazaru će se pored navedenog naći rukotvorine naše dece napravljene u školi uz pomoć učiteljica i nastavnika, kao i tombole koje će vas zabaviti, doneti nešto lepo, a pomoću kojih ćete vi roditelje deteta približiti cilju. Budimo humani, divan je osećaj kada znate da ste pomogli nekom.
Napravite kolače u sredu, u četvrtak dovoljno je da 10-ak donesete na bazar. Neko će vaše kupiti, a vi kupite neke druge. Spojimo lepo i korisno.
Pomozimo Arseniju!
Hvala unapred svim meštanima i svim srcem za njegovo srce se nadamo velikom odzivu!

S poštovanjem,
nastavnica Aneta Kozina,
Andrea Milić Kozina,
učiteljica Jadranka Jovanović,
učenici i radnici OŠ „Vuk Karadžić“ Konak

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana