И камиони би краћим путем

0 453

КИКИНДА: Од три гранична прелаза отворена на српско-румунској граници пре непуне две године најинтензивнији је промет на прелазу Наково-Лунга.

granica

Од 8.новембра 2014. до краја септембра ове године на том прелазу границу је прешло 49.251 путничко возило и 243.144 путника.У исто време на прелазу Јаша Томић-Фењ регистровано је 34.129 путничких возила и 103.059 путника, док је на прелазу Врбица-Валкањ било 14.140 аутомобила и 38.124 путника.

Због све интензивнијег промета али и потреба привредника у последње време присутни су захтеви из Кикинде за прекатегоризацију прелаза Наково-Лунга и његово за аутобусе и теретне камионе, као и за прелазак на целодневно радно време. Приликом недавне посете Кикинди председник Владе Србије Александар Вучић најавио је да ће и то бити тема његовог састанка са премијером Румуније 10. новембра.

У промету са Румунијом већи промет путника од прелаза код Накова, који као и прелази код Врбице и Јаше Томића радио д 7 до 19 сати, остварује се на прелазима Српска Црња и Ватин који су 24 сата отворени за промет путника и робе.Прекатегоризацијом прелаза код Накова за теретни саобраћај и његовим нон-стоп радом, унапредила би се привредна сарадња а фирме које већ послују у Кикинди оствариле би велике уштеде.

Сада је превоз робе камионима двоструко дужи на релацији од Кикинде до Великог Семиклуша, када се користи прелаз Српска Црња, а само на тој релацији потреба компаније „Зопас“ која има погоне с обе стране границе је годишњи транспорт робе камионима у преко 500 тура.

М. Мр.– Дневник

 

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana