II Sajam poljoprivrede – Jaša Tomić 2018

1.191

U organizaciji Turističke organizacije opštine Sečanj, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, mesne zajednice Jaša Tomić i opštine Sečanj u nedelju, 30 septembra održan drugi sajam poljoprivrede u Jaši Tomiću. „Zajedničkim snagama da prave vrednosti budu na ceni“ moto je ovogodišnjeg sajma poljoprivrede a veliki broj izlagača i ogromna posećenost manifestacije u dovoljnoj meri pokazuje da ovakve i sliče manifestacije treba održavati u malim i ruralnim sredinama.

Ove godine je sajam posetio Saša Stevanović pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo koji je sa domaćinom Predragom Rađenovićem i njegovim saradnicima obišao sve štandove, porazgovarao sa izlagačima i svečano otvorio drugi sajam poljoprivrede.

U sklopu sajma održana je i panel diskusija na kojoj se govorilo o aktuelnim merama i podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji.

Na sajmu su se pored programa mera, mehanizacije i repromaterijala predstavio i veliki broj udruženja žena koja čuvaju kulturu i tradiciju ovog dela Banata.

U centru naselja izlagao je bankarski sektor, osiguravajuća društva, semenare, zemljoradničke zadruge i poljoprivredna gazdinstva dok je na stadionu predstavljena mehanizacija, stari zanati i udruženja žena.

-„Izuzetno smo ponosni da smo uspeli na jednom mestu da okupimo oko 80 izlagača iz različitih oblasti poljoprivrede. Posetioci su mogli da vide izložbu poljoprivrednih proizvoda, opreme, mašina, mehanizacija,  izložbu meda i pčelarskih proizvoda, bankarski sektor, poljoprivredna gazdinstva, zemljoradničkim zadruge i udruženja žena sa svojim rukotvorinama. Time smo želeli da stavimo akcenat na žensko preduzetništvo i da žene na selu svojim trudom i radom čine dosta za unapređenje malih ruralnih sredina“ izjavila je za NMR Info Miljana Milošević, direktorka Turističke organizacije opštine Sečanj.

-„Moto sajma je da zajednički snagama prave vrednosti budu na ceni. Cilj je pre svega promocija opštine Sečanj,  zatim poljoprivrednih potencijala,  da postojećim i budućim poljoprivrednicima pružimo mogućnost da se na jednom mestu informišu o novinama i aktuelnim merama u poljoprivrednoj proizvidnji,  a takođe da dobiju smernice, savete i da se edukuju. Izuzetna čast nam je bila što su se našem pozivu odazvali eminentni stručnjaci i velika imena iz poljoprivrednog resora i time učinili da ovaj skup ima još veću važnost i da svoja znanja prenesu poljoprivrednicima opštine Sečanj. “ rekla je Miljana Milošević napomenuvši  – „Najlepši kompliment nama kao organizatorima je taj da smo učinili da je toga dana cela Jaša Tomić za posetioce bila velika sajamska smotra pravih vrednosti: poljoprivrede, kulture, dobre hrane i vedrih ljudi“.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.