Informativni sastanci u osnovnim školama

0 2.088

Na inicijativu i predlog Danijele Aleksić direktorke srednje škole „Vuk Karadžić“ iz Sečnja koju je Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj prihvatio danas su zajedno obišli osnovne škole „Stevan Aleksić“ u Jaša Tomiću, „Slavko Rodić“ u Krajišniku, „Ivo Lola Ribar“ u Sutjesci i „Aleksa Šantić“ iz Sečnja. Cilj zajedničkog obilaska osnovnih škola je informisanje učenika osmih razreda i njihovih roditelja onim što od smerova nudi srednja škola i na koji način pomaže lokalna samouprava.
Direktorka Danijela Aleksić je prezentovala srednju školu, predočila prednosti i različita područja rada dok je Predrag Rađenović napomenuo da će lokalna samouprava i dalje finansirati prevoz u iznosu od 100% za sve učenike koji pohađaju srednju školu u Sečnju a da će njegov predlog za sve učenike koji pohađaju škole u Zrenjaninu ili koriste domski smeštaj subvencije povećati sa dosadašnjih od 10 do 50 % biti od 50 do 100%.
Srednja škola i lokalna samouprava će nastojati da maksimalno pomognu učenicima sečanjske gimnazije a jedna od novina je održavanje fizičkih aktivnosti učenika na bazenu u Zrenjaninu.
Sutra je u planu obilazak osnovnih škola u Neuzini, Jarkovcu, Konaku i Boki.

Galerija slika

 

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana