Isplovio "Car mora"

0 496

Najveći svetski brod za krstarenje krenuo put Floride
HELSINKI – Jedan od dva najveća svetska broda za krstarenje, veličine oko četiri fudbalska igrališta i sa sobama za 8.300 ljudi, ispolovio je iz jugozapadnog finskog grada Turkua gde je napravljen, ka novom lučkom domu na Floridi u SAD.

„Car mora“ na putu do novog doma već će se u subotu suočiti sa prvim izazovom – pokušajem da prođe ispod jednog danskog mosta, koji je za samo 30 centimetara viši od broda, čak i kada se uvuku njegovi dimnjaci.

Izgradnja tog ogromnog plovila, brata blizanca „Oaze mora“, koja je prošle godine otplovila ka karipskom arhipelagu, koštala je oko 1,5 milijardi dolara. Isto toliko je utrošeno i za izgradnju „Oaze mora“.

„Car mora“ raspolaže sa nekoliko desetina restorana, kafea i barova, ima ulicu sa buticima, kao i pravi park sa drvećem i brojnim biljnim vrstama. Na brodu se nalazi i 3-D bisokop sa 1.380 mesta, kao i plesna dvorana na dva nivoa. Novi lučki dom „Cara mora“ biće Fort Loderdejl na Floridi, gde treba da pristane za nekoliko nedelja. Kao i njegov brat blizanac, „Car mora“ će biti namenjen za krstarenja koja organizuje firma Rojal karibijen kruz lajns (Royal Caribbean Cruise Lines).
Glas javnosti – agencija Beta

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana