IV SUSRET DEČIJIH FOLKLORA BANATA I REPUBLIKE SRPSKE

583

Susret dečijih folklora Banata i Republike Srpske održan je u subotu u Kulturnom centru Zrenjanina i to po četvrti put. Organizator manifestacije i domaćin KUD-u „Rudar“ iz Uglevika bio je KUD „Klek“. Suorganizatori su KUD „Vlado Tomanović“ Sečanj i KUD „Pionir“ iz Zrenjanina koji su bili domaćin KUD-u „Doboj“ iz Doboja. Sva ova društva su i nastupila.

Na festivalu su učestvovala deca uzrasta od 7 do 14 godina. Festival je imao nekoliko ciljeva od kojih se izdvaja očuvanje kulture, tradicije i običaja i vraćanje sećanja na rodni kraj onima koji su ga iz raznih razloga napustili. Bitna stavka je i podsticanje mladih sa prostora Republike Srpske i Banata da kroz pesmu, igru, međusobno druženje i razumevanje steknu sebi nove prijatelje za budućnost. Neki učesnici su bili po prvi put na sceni u Kulturnom centru a nekima je ona već dobro znana. Svi su oni ispunili zajednički zadatak, da publiku uvedu u uzbudljive prostore nacionalnog bića, naravi i običaja.

Manifestaciju je podržao grad Zrenjanin u saradnji sa Kulturnim centrom a otvorio ju je Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika. Folklorni ansambli su nastupili sa raznim koreografijama kojima su oduševljavali publiku.

I na kraju, zahvalnice predstavnicima KUD-ova je uručila kao organizator Biljana Ružić iz Kleka koja se ujedno i obratila prisutnima prigodnim govorom. U ime svojih kulturno-umetničkih društava zahvalnice su primili: KUD „Rudar” Ugljevik , Marijana Mitrović, koreograf, KUD “Pionir” Zrenjanin, Radovan Moldovan, predsednik, KUD “Doboj”, Darko Martić, koreograf , KUD “Vlado Tomanović” Sečanj , Severin Popadić, predsednik i KUD “Klek” – Dragan Dobai, Član UO Utisci učesnika, dece kako i njihovih koreografa su odlični.

Po završetku programa u Kulturnom centru deca su svoje druženje nastavila u restoranu Bone 023 gde su uživala uz večeru i nešto kasnije zabavi koja je zbog njih organizovana.

Sve u svemu ovaj festival je postigao svoj cilj, da spoji kroz muziku, igru i pozitivnu energiju decu iz Republike Srpske i Banata.

Izvor: IP Media023

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.