Izabrana najlepša dvorišta opštine Sečanj, dodeljene nagrade

0 2.211

Turistička organizacije opštine Sečanj i Ekološko udruženje „Ozon“ organizovali su takmičenje pod nazivom NAJLEPŠE DVORIŠTE OPŠTINE SEČANJ.
Žiri je proglasio pobednike i uručio nagrade u prostorijama Turističke organizacije opštine Sečanj.
Ovogodišnji pobednici su:
1. Porodica Manić iz Jarkovca
2. Porodica Ugarčina iz Krajišnika
3. Porodica Rotar iz Sutjeske
Pobednik onlajn glasanja je porodica Šimrak iz Jarkovca. Publici se najviše svidelo njihovo dvorište.
Miljana Milošević iz Turističke organizacije opštine Sečanj ističe da je srećna što vidi da su stanovnici opštine Sečanj veoma zainteresovani za ovu akciju koja je organizovana drugi put.
„Ljudi su svesni koliko je važno da se zajedno potrudimo da sačuvamo i ulepšamo našu životnu sredinu. Neka svako od nas krene od svog dvorišta i na kraju ćemo svi kao društvo imati koristi i živećemo u lepšem i zdravijem okruženju. Turistička organizacija opštine Sečanj nastojaće da ovo takmičenje postane tradicija“, kaže Milošević.
Ove godine 12 kandidata se prijavilo. Komisija je tokom maja obišla i slikala sva dvorišta. Fotografije su objavljene na Fejsbuk stranici Najlepše dvorište opštine Sečanj putem koje su svi zainteresovani mogli da glasaju. Stručni žiri se izjasnio nakon završenog onlajn glasanja.
Prošlogodišnja pobednica Vesna Ugarčina je ove godine odlukom žirija osvojila drugo mesto.
„Mislim da je čar našeg dvorišta što imamo mnogo vrsta biljaka. Volim i cveće i četinara i zelenilo. Sve ovo radim za svoju dušu, ali mi je milo što je neko to prepoznao i ocenio da je lepo. Ulažem trud, ali ne pada mi teško. Svima bih to preporučila. Dovoljno je da imate malo parče zemlje, malo volje i možete sebi da napravite pravu oazu“, objašnjava Ugarčina.
Porodici Šimrak iz Jarkovca ovo je prvo učešće na takmičenju. Živan Šimrak ističe da se obradovao što se publici najviše dopalo dvorište njegove porodice.
„Za ovo takmicenje čuli smo prošle godine, ali prekasno. Nismo stigli da se prijavimo. Ove godine je bilo manje prijavljenih dvorišta u odnosu na prošlu, ali je konkurencija bila jača. Zato je za nas veliki uspeh što se publici najviše svidelo naše dvorište ove godine. Svi smo uložili veliki trud i rad da sve bude uredno i lepo. Čestitam ostalim učesnicima i drago mi je što se održavaju ovakva takmičenja“, kaže Šimrak.
Dragan Novčić Gašo, osnivač ekološkog udruženja “Ozon”, jedan je od inicijatora akcije NAJLEPŠE DVORIŠTE OPŠTINE SEČANJ. On je istakao da je ponosan na stanovnike opštine što su prepoznali plemenitu ideju i odazvali se u velikom broju.
Prijatelji ove akcije su poljoprivredno preduzeće „Sveti Nikola“, automehaničarska radionica „Vukoje“ i cvećare “Slavica S” i “Zoka”.
Autorka: Jelena Čolović

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana