Izložba preduzetničkih veština žena održana u Boki

0 659

U organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, u Boki organizovana je izložba preduzetničkih veština žena. Domaćin manifestacije bilo je udruženje žena „Banatsko jagnje“, a destine udruženja žena i preduzetnica iz ovog dela Banata predstavile su svoje proizvode i rukotvorine.
Cilj izložbe je promovisanje ženskog aktivizma na lokalnom nivou i ukazativanje na preduzetničke potencijale proizvoda žena iz Severnobanatskog okruga.
Izložbu su otvorili zamenik predsednika opštine Sečanj Milan Grubor i podsekretarka Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Diana Milović.
U sklopu programa izložbe deca osnovne škole iz Boke recitovala su pesme naših poznatih pesnika a sve prisutne posebno je oduševila pesma Andreja Varge koju je napisao i posvetio svim ženama.
-“Zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova održava se izložba preduzetničkih veština žena. Snažna podrška opštine Sečanj za sva udruženja žena i obećanje da će lokalna samouprava i dalje podržavati i pomagati njihov rad.”, rekao je Milan Grubor zamenik predsednika opštine Sečanj.
„Suština je u tome da hoćemo da pokažemo šta seoske žene znaju da rade, koju tradiciju čuvaju u svojim ormanima i to prezentujemo na izložbama. Želimo da im se ukaže poštovanje, jer zaista čuvaju tradiciju, a na kraju krajeva, i muškarci se time diče, a žene su čuvari te vrste tradicije. Zatim, iskazuju neke svoje porodične vrednosti, nacionalne vrednosti. Nadamo se i želimo da to neko primeti.“ rekla je Diana Milović i dodala da je važan vid pomoći ženama u seoskim sredinama je i edukacija, kako bi od kreativne ideje došle do proizvoda. Na taj način, rad žena na selu dobija svoju materijalnu potvrdu, a one u finansijskom smislu mogu da pomognu porodici.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana