Jarkovac se uveliko sprema za seosku slavu

2.085

Ovih dana  centar Jarkovca življi je nego inače. Stanovnici su otpočeli sa završnim pripremama za proslavu ovogodišnje slave sela – Spasovdana.

Ovaj pokretni praznik oduvek je bio značajan za Jarkovčane i privlačio je goste iz mnogih mesta. Mesna zajednica je pripremila bogat program za 17. i 18. maj.

Tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe održaće se u periodu od 9h do 13h u četvrtak. Članovi saveta Mesne zajednice ove godine su kumovi sela pa će u 10h otpočeti liturgija na kojoj će rezati slavski kolač.

Posle duže pauze stanovnici Jarkovca i svi zainteresovani imaće priliku da vide defile folklora u trajanju od jednog sata (12.30-13.30h).

Ovo selo slavi tristoti rođendan ovom prilikom, a takav jubilej upotpunjen je monografijom čija će se promocija održati u 13:30h.

Prostor ispred Omladinske sale od 16h postaće modna pista. Poznati modni kreator Dušan de Šorđan predstaviće reprezentativne kreacije pred publikom, a predviđa se da će upravo ovo dešavanje privući najviše pažnje.

Fijakerijada će u petak biti centralni događaj, predviđen je početak defilea od 10.30h.

Popodne je rezervisano za mlade sportiste. Turnir u fudbalu koji se održava u školskom dvorištu počinje u 15h.

Jarkovčani očekuju više posetilaca nego prethodnih godina i pozivaju sve stanovnike opštine da dođu i ulepšaju neki od događaja.

J.Č.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.