Jarkovac u znaku krofni

0 1.516

U Jarkovcu je, u organizaciji tamošnjeg Aktiva žena, u subotu 24. avgusta, održana 5. „Krofnijada“. Ovogodišnja gastronomska manifestacija imala je međunarodni karakter budući da je, pored udruženja žena iz Crepaje, Boke, Elemira, Sečnja, Neuzine, Banatskog Despotovca, Banatskog Višnjićeva, Krajišnika, Jarkovca, učestvovala i ekipa iz Slovačke.
Domaćini su se, osim za organizaciju takmičenja, pobrinuli i za kulturno-umetnički deo programa, u kom su nastupale ženska pevačka grupa iz Zrenjanina i „Aradačke meškarke“ – grupa Slovakinja iz Aradca koje sviraju izvornu, slovačku muziku na malim, retkim, dvoglasnim harmonikama, takozvanim -„meškama“.
Prema odluci žirija, a ocenjivali su izgled, ukus, teksturu, najbolje krofne su ispekle predstavnice Udruženja žena „Crepajke“ iz Crepaje, drugo mesto je osvojila Asocijacija žena iz Krajišnika, a treće – članice Udruženja „Đurđevak“ iz Neuzine. Njima je pehare i poklon uručila Mara Stojkov, predsednica Aktiva žena Jarkovac.
Da sve bude zanimljivije, održano je i nadmetanje u brzom jedenju krofni. Zlatnu medalju u ovoj neobičnoj disciplini osvojila je Ljiljana Savković iz Banatskog Despotovca, srebrnu – Rada Petraš iz Aradca, a bronzanu Marija Urošev iz Boke.

Vredne žene jarkovačkog udruženja, koje su tog dana pre takmičenja ispekle i podelile više od 500 krofni, bile su dobri domaćini i nakon “Krofnijade“, kada su u sali Doma kulture, za oko 120 gostiju, upriličile druženje koje je uz muziku i u dobroj atmosferi potrajalo do kasno u noć.

Ovogodišnju „Krofnijadu“, kao i prethodnih pomogli su i podržali Turistička organizacija Opštine Sečanj, Mesna zajednica Jarkovac, Opština Sečanj, kao i sponzori.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana