Jarkovčani proslavili Spasovdan

792

Jarkovčani kao po običaju i ove godine potrudili su se da ugoste sve posetioce, kojih je bilo više nego u prethodnom periodu. Uzrok tome leži u bogatom programu seoske slave gde se za svakog našlo ponešto.

Kulinari su u prepodnevnim satima kuvali riblju čorbu. Osamnaest prijavljenih ekipa nadmetalo se za jednu od tri nagrade. Organizatori su pripremili utešnu nagradu za četvrtoplasiranog. Pobednik je bio D. Đukić.

Rezanje slavskog kolača u crkvi Vaznesenja gospodnjeg bilo je takođe veoma posećeno. Ivan Mučalov, koji je nadležan za sve parohije naše opštine, prisustvovao je liturgiji. Mesna zajednica imala je tu čast da ove godine bude kum sela. Predsednik MZ Ž. Boškov i njegovi saradnici našli u se u toj ulozi, a na kraju su simbolično predali jabuku budućim kumovima.

Članovi KUD-a „Svetozar Šemić“ izmamili su osmehe i aplauze publike jednočasovnim defileom koji je održan u centru sela. Narodne nošnje i umeće igrača ulepšali su slavsku atmosferu.

Predsednik opštine i njegovi saradnici pridružili su se tokom popodneva proslavi.

Događaj koji je privukao najviše pažnje bila je modna revija „Duško Šorđan i dame“. Posetioci su se sa nestrpljenjem okupili ispred Omladinske sale u 16h kada je otpočelo predstavljanje kreacija. Udruženja žena iz Boke, Višnjićeva, Sečnja, Krajišnika i Crepaje podržala su inicijativu Jarkovca. Modeli su bili iz naroda, a pistom je prošetao i poznati glumac Slobodan Ćustić.

Za drugi dan slave predviđena je fijakerijada i turnir u malom fudbalu.

Po rečima stanovnika Jarkovca, cele godine Spasovdan se iščekuje i priprema, to je dan kada selo oživi i iskoči iz svakodnevne kolotečine. 300 godina sela ovom prilikom je obeleženo, a tradicija proslave seoske slave nastaviće se još dugo.

J.Č.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.