Jaša Tomić: Srušio se veliki deo simsa zgrade starog hotela

1.256

Veliki deo zgrade starog hotela u centru Jaše Tomića srušio se večeras naočigled brojnih meštana koji su sedeli u obližnjem kafiću. Srećom, niko nije povređen, ali je šteta po ovaj monumentalni objekat ogromna. Zaglušujući tresak i oblak prašine poplašio je goste koji su sedeli u bašti kafića a posebno malu devojčicu koja je sa roditeljem bezbrižno sedela samo par metara dalje.

Srušio se veliki deo simsa i oluka a krov je povukao i deo od dela zgrade u kojoj je kafić. Gomila cigala srušila se i preko zaštićene ograde koja je samo dva meseca ranije postavila mesna zajednica.

Posle izlaska nadležnih inspekcija koju je zvala mesna zajednica ograđen je kritičan deo i posle pada jednog dela simsa ista je ponovo pozvana. Pre nedelju dana su nadležne inspekcije opet izvršile uviđaj. Posle ovog, u velikim razmerama rušenja pomenute zgrade mesna zajednica očekuje konačna rešenja inspekcija da se zgrada sruši ili dovede u stanje koje će garantovati bezbednost meštana.

Na licu mesta smo zatekli Popara Dragomira, predsednika Saveta mesne zajednice koji je rekao da će sutra ponovo pozvati nadležne isnpekcije i očekuje da će se konačno rešiti ovaj veliki problem sa zgradom koja je već izvesno vreme ozbiljna pretnja za bezbednost prolaznika.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.