Kardiološki pregledi i laboratorijske analize za vikend u Domu zdravlja u Sečnju

0 1.276

Preventivni pregledi biće organizovani i ovog vikenda, u subotu i nedelju 04. i 05. novembra, u Domu zdravlja u Sečnju, kao i u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije. Građani će moći da urade kardiološke preglede, odnosno EKG, merenje krvnog pritiska i određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi. Zakazivanje nije potrebno, već je dovoljno samo da građani odu do zdravstvene ustanove od 8.00 do 16.00 sati.
Bolesti srca i krvnih sudova vodeći su uzrok obolevanja i umiranja u Srbiji i u svetu. U većini slučajeva kardiološke bolesti izazvane su faktorima rizika koji se mogu kontrolisati ili lečiti – visok krvni pritisak, gojaznost, pušenje, nedovoljna fizička aktivnost.
Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima. Tokom oktobra rađeni su ultrazvuk dojke, PSA test i pregledi štitaste žlezde.
V.d. direktora dr Jasmina Šešlija, i ovog vikenda poziva građane na preventivne preglede koji će se obavljati u laboratoriji i prostorijama internističke ambulante u sedištu doma zdravlja Sečanj u ulici Partizanski put b.b.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.