KOREODRAMA ISPRED KLASIČNOG TEATRA

0 1.274

 

-Susret amaterskih pozorišta Vojvodine-

Vojvođanski amaterski pozorišni karavan je pedesetčetvrti put prošao Starom Pazovom. U periodu od 13. do 21. maja, svoje glumačko umeće su publici demonstrirali amateri iz Stare Pazove (dve predstave), Crvenke, Sente, Sremske Mitrovice, Beočina, Kule i Kovina.

Nakon osam večeri i odgledanih isto toliko predstava stružni žiri u sastavu Miša Belegišanin, predsednik, Senka Petrović i Saša Latinović je doneo odluku da za najbolju predstavu na završenim susretima proglasu koreodramu “AD INFINITUM” u režiji Miroslava Kožika a izvođenju Slovačkog pozorišta VHV iz Stare Pazove. U isto vreme Kožiku je pripala nagrada i za najbolju režiju.

Isto tako žiri je odlučio da za drugoplasiranu predstavu proglasi “JE LI BILO KNEŽEVE VEČERE?” u režiji Dejana Cicmilovića a u izvođenju Kamerne scene “Miroslav Antić” Senta, a da treće mesto pripadne amaterima iz Crvenke sa predstavom “ČUDO U ŠARGANU” u režiji Radoja Čupića.

Ove tri predstave su izborile pravo učešće na Republičkom festivalu dramskih amatera Srbije, koji se već tradicionalno održava u Kuli u junu mesecu.

Pored nagrađenih predstava uručena su i priznanja najboljim pojedincima.

NMR Info

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.