Krajina Tim iz Krajišnika sadi višnje

1.630

Poljoprivredno preduzeće „Krajina Tim“ doo iz Krajišnika osnovano je pre četiri godine. Prvih godina preduzeće se bavilo proizvodnjom ratarskih kultura a od ove godine dopunjuje svoje poslovanje sadnjom voćnjaka. Preduzeće Krajina Tim ovih dana sadi voćnjak i to 40 hektara od kojih je u vlasništvu preduzeća 15 a 25 sa svojim kooperantima. Radi se o 50 hiljada sadnica oblačinske višnje.

- Prodaja jagoda -

Petra Bucala, direktora Krajina Tim-a, sa svojim saradnicima zatekli smo na jednoj od njiva gde se upravo sadi oblačinska višnja.

Krajina Tim se od osnivanja bavila ratarskom proizvodnjom, sada ste krenuli u sadnju voćnjaka?

Petar Bucalo direktor i Ljubiša Babić agronom

Jedna od naših delatnosti  jeste ratarstvo i trenutno obrađujemo oko 300 a sa našim kooperantima još 700 hektara. Ove godine je Krajina Tim sa svojim kooperantima planirala sadnju oblačinske višnje na površini od 40 hektara i upravo ga sprovodimo u delo. Imamo dobru saradnju sa našim kooperantima i već naredne godine planiramo da posadimo još 40 hektara oblačinske višnje. Na voćnjak smo se odlučili, jer u klasičnoj ratarskoj proizvodnji, pored velike cene zakupa i ostalih troškova zarada je minimalna. Ove godine Krajina Tim sadi 15 a kooperanti 25 hektara voćnjaka. Voćnjak sadimo tako da će se višnja brati mašinski i za par godina kada bude ozbiljniji rod kupićemo kombajn za branje.

Napomenuli ste dobru saradnju sa kooperantima?

Da, imamo dobru saradnju i drago nam je da nam se broj novih kooperanta povećava iz godine u godinu. To je dobar znak da radimo dobro i kvalitetno a posebno što kooperanti stiču poverenje u nas. Naša saradnja sa kooperantima se zasniva na pružanju repromaterijala od semena, đubriva do hemije a zauzvrat kooperanti nama isporučuju proizvode i time zatvaramo krug poslovanja i dobre saradnje.

Koji su vam još planovi?

Planova imamo dosta i kao što sam već rekao u sledećoj godini planiramo da zasadimo još 40 hektara voćnjaka a verujemo da ćemo uspeti i u nameri da izgradimo farmu sa 100 hiljada pilića. Ono što nam se nameće u narednih par godina je izgradnja i hladnjače. Moram da napomenem da pozdravljamo napore lokalne samouprave u nameri da nam pomogne i već smo kroz pojedine projekte dobili pomoć a apliciraćemo i na najnovijem projektu sufinansiranja opreme za navodnjavanje koji je pre neki dan objavljen. U ostvarivanju naših planova i napredovanja važna je uloga lokalne samouprave.

Inače, Krajina Tim je mlada firma sa šest stalno zaposlenih i uspešno posluje, ali i aktivno pomaže lovačku sekciju „Zec“ i fudbalski klub „Krajina“ kao i mesnu zajednicu Krajišnik.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.