Lovačko udruženje „Tamiš“ o protekloj sezoni i planovima za budućnost

0 2.042

Godišnja skupština Lovačkog udruženja „Tamiš“ Krajišnik održana je u subotu 29.02.2020. godine u Sutjesci uz prisustvo lovaca i brojnih gostiju. Sednica je imala svečani i radni karakter. Izabrani su organi, potvrđeni su četvorogodišnji mandati lovcima-delegatima iz sva četiri konstitutivna udruženja i napravljen je osvrt na prethodni period sa posebnim akcentom na rad u 2019. godini.
Na Skupštini Lovačkog udruženja „Tamiš“ iznet je i usvojen finansijski izveštaj za prošlu godinu.
U diskusiji po tačkama dnevnog reda govorilo se o ostvarenim rezultatima. Posebno su istaknuti dobra organizacija rada, izuzetno dobri međuljudski odnosi kao i dobro funkcionisanje svih ograna iz Stručne službe lovačkog udruženja.
Sve što je činilo kamen spoticanja u odnosima među lovcima svedeno je na minimum, što je doprinelo atraktivnosti te društene delatnosti. Dokaz dobre atmosfere među lovcima je konstantan porast broja članova udruženja, uprkos objektivnim teškoćama sa kojima se lovci generalno suočavaju.
U osvrtu na proteklu lovnu sezonu istaknuto je da je u velikoj meri ispunjen plan i da je odstrel divljači bio u skladu sa onim što je planirano. Lovci su konstatovali da su svesni problema koji i dalje postoje ali je navedeno da će sva buduća delovanja biti usmerena ka njihovom otklanjanju.
Za predsednika Skupštine udruženja izabran je dugogodišnji lovac iz Krajišnika Milan Vajagić. Mandat predsedniku udruženja Milanu Boljanoviću produžen je za još četiri godine na inicijativu zborova lovaca sva četiri konstitutivna društva.
Pored članova Skupštine i lovaca udruženja „Tamiš“, sednici su kao gosti prisustvovali i predsednik Lovačkog saveza Vojvodine Novak Andrić i predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović.
U svom obraćanju predsednik Lovačkog saveza Vojvodine je izneo planove rada krovnog lovačkog saveza.
Predstavio je trenutno stanje i zadatke koje je Savez postavio pred sebe. Izrazio je zadovoljstvo atmosferom koja vlada u lovačkom udruženju „Tamiš“. Takođe, ponudio je svu potrebnu pomoć Saveza u organizacionim i drugim pitanjima.
Predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović je pozdravio lovce i najavio dalju partnersku saradnju u razvoju te društveno-odgovorne delatnosti.
Domaćin ovogodišnje Skupštine lovačkog udruženja bilo je lovačko društvo „Jedinstvo“ iz Sutjeske. Na Skupštini se u najboljem smislu pokazalo jedinstvo svih članova udruženja.
Lovačko udruženje „Tamiš“ čine lovačka društva iz Krajišnika, Jaše Tomić, Sečnja i Sutjeske.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana