Matematički kviz osnovnih škola opštine Sečanj

0 1.095

Obeležavanje Maja meseca matematike završeno je Matematičkim kvizom u Sečnju na kojem su učestvovali učenici viših razreda iz Konaka, Boke, Jarkovca, Sečnja, Krajišnika i Sutjeske. Svaka ekipa je bila sastavljena od po jednog učenika iz svakog razreda.


Kviz je bio podeljen na celine. U prvom delu kviza učenici su trebali da prepoznaju pojam ili matematičara sa slike. Drugi deo je bio računskog tipa, sa zanimljivim, logičkim i primenljivim zadacima. U trećem delu kviza učenici su pokazali teorijsko znanje. Četvrta igra je bila igra asocijacije koju učenici posebno vole.


Svi učesnici kviza su nagrađeni paketom pribora za rad, a učenica Suzana Nikolić iz Konaka je dobila nagradu i za logo koji je nacrtala, a koji je izabran kao najbolji prikaz ovog kviza. Učenici iz Krajišnika su osvojili prvo mesto i kao nagradu dobili izlet u Suboticu.


-“Zahvaljujemo se svim učenicima koji su učestvovali, učenicima koji su došli da podrže svoje drugare, nastavnici matematike Slavici Beronji kao glavnom organizatoru, svim ostalim nastavnicima matematike čiji su učenici učestvovali na kvizu, direktorima svih škola učesnika koji su podržali ideju, učenicima iz srednje i nižih razreda osnovne škole u Sečnju koji su vodili program i davali bodove, kolegama koji su svojim prisustvom dali doprinos ovoj manifestaciji, Obrazovno kulturnom centru u Sečnju zbog obezbeđenog prostora, Turističkoj agenciji Opštine Sečanj zbog štampanja plakata i zahvalnica, predsedniku Nebojši Meljancu na poklonima za učesnike i pobednike, Knjižari ,,Čuperak“ za dodatni materijal. Nadamo se da će ovakvo obeležavanje ove manifestacije postati tradicija u našoj opštini.”, izjavili su iz Aktiva matematičara osnovnih škola sa teritorije opštine Sečanj.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana