Međunarodni dan deteta u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

0 762

Četvrtak, 5. jun u 18 sati
Medjunarodni dan deteta - decja radionicaKreativnom radionicom ove godine organizovanom za decu štićenike Dečijeg sela „Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici, u četvrtak 5. juna sa početkom u 18 sati, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog biće obeležen Međunarodni dan deteta.

Tokom druženja u Spomen-zbirci, kustosi će upoznati decu sa radom muzeja i njegovim pedagoškim aktivnostima, u okviru kojih se organizuju raznovrsni programi sa ciljem animiranja i upoznavanja najmlađih sa nacionalnom kulturnom baštinom. Nakon obilaska stalne postavke i tekuće izložbe Velika Iza Vlaha Bukovca, kroz praktičan rad (crtanje, slikanje, sklapanje slagalica), deca će moći da iskažu svoje utiske i stečena saznanja o delima iz umetničke zbirke Pavla Beljanskog, kolekcionarstvu, umetničkim tehnikama, kulturi ponašanja u muzeju. Rukovodilac Likovne sekcije iz Dečjeg sela je Ivana Mladenovski Brkljač, a koordinatori radionice u Spomen-zbirci su Milica Orlović Čobanov i Nebojša Slankamenac.

Međunarodni dan deteta, 1. jun, obeležava se kako bi se ukazalo na potrebu za podizanjem svesti javnosti o egzistencijalnim pitanjima i problemima dece poput siromaštva, gladi, nasilja nad decom, zdravstvene zaštite, sveobuhvatnog i inkluzivnog školovanja i obrazovanja, te podrške porodici.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana